Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Sinds mijn ontslag moet ik allerlei vervelende klusjes doen. Mag dit zomaar?

Ik ben bezig aan mijn opzegtermijn van vier-en-een-halve maand. Als projectmanager had ik een vaste werf in de haven, op 15 kilometer van mijn huis. Tijdens mijn opzegtermijn laat mijn baas me allerlei jobs doen, vaak tot 140 kilometer van mijn woonplaats. Ik rij dan wel met een firmawagen, maar moet ik dit echt allemaal pikken?
 

Gedurende de opzegtermijn blijft de arbeidsovereenkomst verder bestaan onder dezelfde voorwaarden als voor het ontslag. Alle rechten en plichten verbonden aan de arbeidsovereenkomst blijven onverminderd gelden. Als de werkgever éénzijdig een essentieel bestanddeel van de arbeidsovereenkomst drastisch wijzigt, staat dit gelijk aan een beëindiging van de arbeidsovereenkomst. In dat geval kan de werknemer een verbrekingsvergoeding vorderen.

Wat staat er in je contract?

Indien de functie beschreven wordt in de arbeidsovereenkomst en de plaats van tewerkstelling is opgenomen in de arbeidsovereenkomst, dan mag de werkgever die niet éénzijdig wijzigen. Eénzijdige wijziging van niet contractueel vastgelegde arbeidsvoorwaarden kan wel. Het is dus van belang om na te gaan of de plaats van tewerkstelling en de jobinhoud opgenomen zijn in de arbeidsovereenkomst. Als dat zo is, mag de werkgever deze voorwaarden niet éénzijdig wijzigen. Als dat niet zo is, mag de werkgever eventueel wel een wijziging doorvoeren, maar deze mag dan niet belangrijk zijn.

I.s.m. SD Worx