Prada ontslaat werknemers die te oud, lelijk of dik zijn

De bazen van modehuis Prada Japan hebben werknemers 'die te oud, te lelijk of te dik zijn' laten afvloeien. Dat beweert Rina Bovrisse, een ex-manager. Ze vertelde dat haar bazen haar aanmaanden om haar haar te veranderen en gewicht te verliezen zodat ze beter in het bedrijfsimago zou passen.

De normen van Prada

David Sesia, ceo van Prada Japan zou haar gezegd hebben dat hij “beschaamd was over de lelijkheid van Bovrisse en dat hij niet wou dat de bezoekers van Italië haar zo zouden zien.” Hij vroeg Bovrisse ook om vijftien van haar werknemers te onslaan die niet aan de ‘normen’ van Prada voldeden. Daarop stapte de vrouw naar de hoofdzetel in Milaan en diende klacht in.

'Negatieve energie'

Ondertussen heeft Seisa ook haar ontslagen omdat ze ‘door een klacht neer te leggen in Milaan negatieve energie het bedrijf binnenbracht ’. “Het is mijn verantwoordelijkheid om hardwerkende vrouwen te beschermen en om te verzekeren dat ze in een veilige werkomgeving vertoeven”, zegt Bovrisse. Prada heeft nog niet gereageerd omdat “de zaak nog hangende is”. Nadien zullen ze uitgebreid antwoorden.

Tekst: Jonas Stevens - Foto: Pureandapplied