Nieuwe trend: werkgevers nemen ex-werknemers weer in dienst

Werkgevers denken stilaan weer aan rekruteren. En daarbij geven ze vaak de voorkeur aan oude bekenden: personeel dat ze tijdens de crisis ontslagen hebben en nu terug in dienst nemen. Dat leert onderzoek van OI Partners-Career Management Resources.

Boemerang-werknemers

2 op 5 bedrijven zijn van plan om de zogenaamde boemerang-werknemers opnieuw aan te nemen, aldus de studie. “Vroeger was het ondenkbaar dat ex-werknemers opnieuw voor dezelfde baas zouden werken", zegt Whit Blakeley, OI managing partner. "Maar ook het ex-personeel lijkt gemakkelijker naar zijn oude stek terug te keren.”

Goedkoper voor werkgever

De nieuwe filosofie biedt veel voordelen voor ondernemingen. Managers kennen de talenten van hun ex-werknemers en het is goedkoper dan nieuwe mensen te werven. Bovendien zijn vele ex-arbeiders bereid om aan een lager loon te herbeginnen.

Omdat hij ontslagen werd, kan een ex-werknemer wel wrok koesteren tegenover zijn vorige werkgever. Daardoor kan het zijn dat de werknemer niet het beste van zich geeft op de werkvloer. “Managers moeten opletten dat die negativiteit niet overslaat op de collega’s”, zegt expert Jane Goldner. Om dat tegen te gaan kunnen managers best over het ontslag praten met hun ex-werknemers om zo met een schone lei te beginnen. (JS)

Poll: Zou jij weer in dienst willen gaan bij je ex-werkgever?