Man kondigt ontslag aan begeleid door gospelkoor (video)

Ben je niet tevreden met je job en wil je ontslag nemen, dan kan je dit in alle stilte doen door een ontslagbrief te schrijven … of je kan besluiten om je vertrek met veel misbaar aan te kondigen en de beelden op YouTube te gooien.

Vorig jaar was er nog het verhaal van Joey DeFrancesco uit Rhode Island. Hij zette zijn ontslag kracht bij met een heuse fanfare die een vreugdemars inzette toen hij zijn baas het nieuws meldde. Met zijn stunt haalde Joey wereldwijd de media en zijn filmpje werd intussen al meer dan 3,6 miljoen keer bekeken.

Nu is er een gelijkaardige video opgedoken van een man die al zingend zijn ontslag aankondigt, begeleid door het vijfkoppige gospelkoor ‘The Voices’. De man in kwestie, ene Phil Sipka, werkte drie jaar lang als barista voor de trendy koffiebar Robust Coffee Lounge in Chicago en besloot op te stappen om zijn eigen zaak te beginnen.

Tv-show

Het filmpje werd op tv vertoond in de Steve Harvey Show en al snel doken er op internet geruchten op dat de stunt door de programmamakers in scène gezet zou zijn. In de koffiebar zijn er immers camera’s aanwezig voordat het lied begint en bovendien lijken Sipka’s bazen het helemaal niet erg te vinden dat hun werknemer opstapt.

Don Halcombe, een woordvoerder voor de Steve Harvey show, legt uit dat de eigenaars van de koffiebar inderdaad op de hoogte gebracht waren dat Sipka in een tv-programma ontslag zou nemen, alleen wisten ze niet dat hij dit al zingend en dansend zou doen.

Sipka’s ontslag mag dan wel (ten dele) in scène gezet zijn, het levert niettemin een vermakelijk filmpje op: