Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoe leg je je ontslag uit aan vrienden en familie?

Ontslagen worden heeft niet alleen financieel maar ook emotioneel verstrekkende gevolgen. Waarom je ontslagen bent, speelt hierin een grote rol. Moet je weg omwille van een reorganisatie? Omwille van teruglopende cijfers? Of is het omdat je niet voldoet aan de eisen van de job? Of omdat je fouten hebt gemaakt? Vooral die twee laatste redenen kunnen voor een zware klap zorgen: de reden ligt immers bij jezelf.

Hoe leg je het uit?

Welke de oorzaak ook mag zijn, vroeg of laat moet je het aan je familie en vrienden uitleggen. Hoe pak je het aan?

- Eerlijk zijn over je ontslag is een must. Vertel het je vrienden en familie zoals jij het beleeft. Praat over je gevoelens en wat dit met je doet.
- Blijf kalm, panikeer niet en werk je frustraties niet uit op hen. Zij zijn er om jou op te vangen, te steunen en te helpen indien nodig. Ruzie zou het alleen maar erger maken.
- Heb je financiële problemen, probeer dit dan ook bespreekbaar te maken.
- Vrienden en familie behoren tot je netwerk. Deel je gedachten, ideeën en verlangens over de toekomst. Wat denken zij over je plannen? Misschien zetten zij je wel op weg naar een nieuwe job of geven ze je een duwtje in je rug om toch maar voor die carrièreswitch te gaan.

Tekst: Catherine Nuyttens