Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De 5 grootste stommiteiten van werknemers in 2012

De meesten van ons doen hun uiterste beste op het werk, maar sommige werknemers maken er – per ongeluk of doelbewust – een boeltje van. Een bloemlezing van de grootste flaters van 2012 …

1.

De 52-jarige verkoper Lynn Benson moet wel een erg slechte dag op het werk gehad hebben. Wat hem precies bezielde weet nog steeds niemand, maar feit is dat hij eind augustus na de werkuren in een D-6 bulldozer van zijn werkgever Ritchie Bros. Auctioneers kroop en met volle vaart inreed op het kantoor waar hij twaalf jaar had gewerkt. De ravage was enorm en de schade liep op tot zo’n 1,5 miljoen dollar. “Verkopers hebben over het algemeen wel te kampen met stress”, zegt Frank Wilson, vicepresident van Ritchie Bros. Auctioneers. “Alleen wist ik niet dat het bij Benson zo erg was. Hij heeft duidelijk hulp nodig voor zijn problemen.”

2.

Cameron Jankowski, een medewerker van een Taco Bell-restaurant in Fort Wayne, Indiana tweette een foto van zichzelf terwijl hij op een schotel met nachochips urineerde. “Raad eens waar ik werk”, zo luidde zijn bijschrift. Onmiddellijk kwam er een storm aan verontwaardigde reacties, maar Jankowski tweette ter verdediging dat hij de schotel niet aan klanten had geserveerd. “En er bestaat geen enkele wet die zegt waar je wel en niet op mag pissen”, voegde hij er nog aan toe. Niettemin werd hij ontslagen. Gevraagd naar een reactie  verklaarde Taco Bell-woordvoerster Amy Kavanaugh: “We vinden deze grap absoluut onaanvaardbaar en hebben de autoriteiten opgedragen om actie te ondernemen.”

3.

Op haar derde werkdag als stagiaire-verpleegster in een ziekenhuis in Rio de Janeiro injecteerde de 23-jarige Moreira Telles per ongeluk een oudere patiënte met een mengsel van koffie en melk. Doordat de drank rechtstreeks naar haar hart en longen ging, overleed het slachtoffer enkele uren later. “Ik was verstrooid”, zegt Telles. “Dat kan iedereen overkomen”. Door de verkeerde injectie riskeert de stagiaire nu vervolgd te worden voor onopzettelijke doodslag.

4.

Een man uit de stad Mead in Colorado kreeg een telefoontje van een telemarketeer, maar was niet geïnteresseerd in diens aanbod en hing op. Onmiddellijk daarop belde de misnoegde telemarketeer terug en dreigde de man af: “Er ligt een bom in je huis en die kan elk moment afgaan.” De man belde de hulpdiensten, die alle huizen in de buurt lieten evacueren en een zoekactie op het getouw zetten.

Er werd geen bom gevonden, maar de paniek in de buurt was totaal. “Telemarketeers kunnen behoorlijk opdringerig worden, maar dit slaat alles”, verklaarde Tim Schwartz van het lokale Sheriff’s Office. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart, maar voorlopig hebben ze de identiteit van de telemarketeer nog niet kunnen achterhalen.

5.

Mensen komen soms aandraven met de meest bizarre excuses om een dagje thuis te kunnen blijven van het werk. Zo ook Sheila Eubank, een werkneemster van autohandel Gunn Honda uit San Antonio. Zij verklaarde aan de politie dat ze ontvoerd was, maar werd later beschuldigd van meineed.

Op de dag dat Eubank niet kwam opdagen op haar werk werd ze gekneveld teruggevonden in haar auto, die in een veld stond geparkeerd. De 48-jarige vrouw verklaarde dat een man haar had bedreigd met een mes. Hij zou haar ook hebben vastgebonden en met haar auto hebben rondgereden om drugs te dealen.

De waarheid kwam evenwel aan het licht toen de politie in de handtas van Eubank een loterijbiljet vond, dat was gekocht tijdens de uren dat de vrouw zogezegd ontvoerd was geweest. Beelden op de bewakingscamera van de winkel waar het biljet was gekocht toonden hoe Eubank op haar gemak de zaak binnenstapt en gemoedelijk een praatje slaat met de verkoper.