Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

British Airways straft stakend personeel: mag dat?

Het cabinepersoneel van British Airways dat deelnam aan de recente stakingen, krijgt lik op stuk van zijn werkgever. Ze verliezen allemaal definitief hun reisvoordelen, maakt de luchtvaartmaatschappij bekend. Kan zo'n drastische maatregel ook bij ons?

Verlies door staking: 70 miljoen euro

De driedaagse staking bij het cabinepersoneel van British Airways zorgde de afgelopen weken voor heel wat beroering in Groot-Brittannië. Meer dan duizend vluchten moesten door de actie worden geannuleerd en analisten berekenden dat de staking de luchtvaartmaatschappij tot 70 miljoen euro zou kunnen kosten. Aanleiding van de acties: het bevriezen van de salarissen, een overschakeling naar deeltijds werken voor 3.000 werknemers en het verminderen van het aantal medewerkers op lange afstandsvluchten, volgens de luchtvaartmaatschappij nodig om de crisis en de terugvallende passagiersaantallen op te vangen.

Voordelen geschrapt

Stakende cabinepersoneelsleden krijgen nu de rekening betaald: traditioneel komen ze in aanmerking voor een pakket gratis en sterk afgeprijsde vliegtuigtickets, afhankelijk van het aantal jaren dienst. Nu verliezen ze die voordelen. De woordvoerder liet weten dat die extra’s niet in het contract vastgelegd zijn en als een gunst moeten beschouwd worden. En daardoor kan de directie die voordelen ook op elk moment terug intrekken. Willie Walsh, chief executive van British Airways, had al voor de staking gedreigd met het intrekken van de voordelen. De Britse pilotenvakbond Unite wil de strafmaatregel aanvechten en spreekt van intimidatie.

Ook bij ons mogelijk?

"In ons land is dit bijna uitgesloten”, zegt een juridisch expert die liever anoniem blijft. “In België mag de werkgever bepaalde voordelen geven aan zijn werknemers, maar die moeten van zeer bescheiden omvang zijn. Een fles wijn kan, maar zodra het voordeel min of meer substantieel wordt, zoals bij British Airways, moet het in ons land vastgelegd worden. En er moet RSZ op worden betaald. Als het bovendien op regelmatige basis gebeurt, kan het niet zomaar eenzijdig afgeschaft worden: na verloop van tijd is het een verworven recht. Tenzij de werkgever expliciet in een document vermeldt dat het niet gaat om een verworven recht en dat ook telkens doet wanneer hij een voordeel geeft aan de werknemer. In België zou het héél discutabel zijn om dit door te voeren.”

"Er is nog een tweede aspect aan verbonden", zegt hij. "De vliegtuigtickets zijn een voordeel in natura, waarop sociale en fiscale heffingen gebeuren. Die tickets moeten normaal gezien aan bepaalde groepen werknemers toegekend worden. Bij ons kan het niet dat een werkgever willekeurig – of op basis van deelname aan een staking – een deel van die groep viseert en voordelen afneemt. De rechtbank zou hem hiervoor meteen afstraffen. Een werkgever kan een verloning niet eenzijdig wijzigen, wat voor reden hij ook denkt te hebben.

Tekst: Dominique Soenens - Foto: Caribb

Lees ook:
- Verdienen piloten te weinig?
- Hebben stakende werknemers recht op loon?