"Ik ben ontslagen. Wat zeg ik hierover tijdens een sollicitatiegesprek?"

"Mijn baas en ik leefden al een tijdje op voet van oorlog. Een maand geleden heeft hij me uiteindelijk ontslagen. Ik ga binnenkort voor het eerst op sollicitatiegesprek. Hoe leg ik dit uit? Begin ik er zelf over? Of probeer ik de vragen over mijn werkverleden beter te ontwijken?"

De klap die je krijgt op het moment dat je ontslagen wordt, is groot. Je hebt negatieve gevoelens over jezelf en over je voormalige werkgever. Probeer dit te verwerken vooraleer je opnieuw gaat solliciteren. Je gal uitspuwen of negatief doen over je vorig werk of werkgever is nooit een goed idee. Beter is het om je op de positieve aspecten te concentreren en die toe te lichten. Enkele tips:

Wees eerlijk

Vertel dat je ontslagen bent. Doe je dit niet, dan zal jouw toekomstige baas het op een bepaald moment toch te weten komen, wat met eventuele nare gevolgen kan gepaard gaan. Lieg ook niet over de reden van je ontslag. Doe er niet te vaag over want de rekruteerder merkt dit, wat op zich al een reden kan zijn om je meteen af te wijzen. Het voelt bovendien veel prettiger als je eerlijk aan een nieuwe werkuitdaging kan beginnen.

Blijf positief

Formuleer de reden van je ontslag op een positieve manier. Zeg bijvoorbeeld niet dat je ruzie had met je baas omtrent de inhoud van je werk maar dat je een verschillende visie had over de werkaanpak. Praat er eerlijk en objectief over, neem emotioneel afstand, vertel wat er fout is gelopen en geef toe dat je zelf fouten gemaakt hebt. Toegeven dat je een fout gemaakt hebt, of een onverstandige beslissing hebt genomen, maakt een zelfbewuste collega van je.

Vertel wat je geleerd hebt

Laat je niet negatief uit over je vorige werkopdracht, collega’s of werkgever. Probeer je ontslag objectief te evalueren en haal spontaan die punten aan die je daaruit geleerd hebt. Zo kom je niet negatief of verzuurd maar positief en gedreven over. Twee belangrijke pluspunten.

Illustreer je collegialiteit

Probeer enkele referenties vast te krijgen om je positieve capaciteiten in de verf te zetten. Vertel over leuke ex-collega’s en de band die je met hen hebt. Daarmee bewijs je je sociale capaciteiten en illustreer je dat het ontslag niks met persoonlijke kwaliteiten te maken had.

Ook werkgevers leven mee

Tot slot nog dit: word je ontslagen omwille van gebrekkige technische of inhoudelijke bagage, volg dan zeker een bijkomende cursus of lessenreeks. Zo lever je het bewijs dat je leergierig bent, wil bijleren en wil groeien in je job.

Lag de crisis of een faillissement aan de oorzaak van je ontslag, vertel dit dan. Werkgevers weten best wel dat er in economisch moeilijke tijden koppen kunnen rollen. Zeg er eventueel wel bij dat je daar best begrip voor kunt opbrengen.

Tekst: Catherine Nuyttens