Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Heb mijn eigen bedrijf opgestart"

Luc Herten (57) is van opleiding jurist en doet jarenlange ervaring op in de farmaceutische sector. Hij wordt General Manager bij Norgine en zeven maal directeur van een Norgine vestiging. Hij leidt ook Norgine Europe. In 2009 wordt hij door een reorganisatie verplicht nieuwe horizonten te kiezen. Op zijn 57 jaar besluit hij zijn eigen consultant bedrijf op te richten.

“Ik heb samen met het bedrijf de keuze gemaakt om eruit te stappen. Dat was geen gemakkelijke beslissing en daar zijn ook maanden overheen gegaan. Toen ik gebruik maakte van de verplichte ouplacement begeleiding was ik zelf al bezig met de opstart van mijn eigen consultancybedrijfje. Ik ben nu zelfstandig consultant en echt gelukkig in mijn job.”

Ontslag al verwerkt

“Ik had mijn ontslag al verwerkt toen ik zelf contact opnam met Acerta Outplacement Executive. Omdat ik al terug aan het werk was, had ik er voor kunnen kiezen mijn begeleiding te weigeren. Maar ik ben heel blij dat ik dat niet gedaan heb. Stel dat het zou mislopen, dan had ik er helemaal alleen voor gestaan. Samen met mijn consultant zijn we nagegaan welke mijn sterktes en zwaktes waren en heb ik me ingeschreven voor een opleiding aan de Vlerick Management School. Het hele proces heeft me ook enorm geholpen bij de opstart van mijn zaak. Met vragen kon ik altijd bij mijn consultant terecht. Ik vind het ook belangrijk dat de begeleiding op maat gemaakt is. Je voelt dat je begrepen wordt door je consultant.”

“Nu denk ik dat ik de stap naar een eigen zaak al veel eerder had moeten doen. Ik had me uiteraard tot mijn 65ste kunnen binden aan het bedrijf waar ik werkte. Maar ik voelde dat ik geen plezier meer beleefde aan mijn job. Het geeft een onzeker gevoel om zo’n stap te zetten op deze leeftijd, maar echt bang ben ik nooit geweest.”

Lees hier meer over de outplacementbegeleiding voor kaderleden en de getuigenis van Philippe De Witte (51).