Finale Champions League: wie zijn de best betaalde voetballers van Man U en Barcelona?

Barcelona won gisteren de finale van de Champions League. Wij selecteerden de vijf best betaalde spelers van Barcelona en Man U en vergeleken hun lonen in onderstaand lijstje. Geen armoezaaiers, die voetballers!

Barcelona steekt er al een paar jaar met kop en schouders bovenuit, maar ook de Mancunians hebben een paar aardige voetballers rondlopen. Wij lichten er voor jullie de best betaalde uit.

De vijf grootverdieners van Man U  

Speler Jaarlijks bruto loon
Wayne Rooney € 14 miljoen
Dimitar Berbatov
€ 7 miljoen
Rio Ferdinand € 6,5 miljoen
Patrice Evra € 6,5 miljoen
Ryan Giggs
€ 5 miljoen

Enkele maanden geleden zag het er naar uit dat Wayne Rooney de deur van Man U achter zich zou dichttrekken, maar na wat gepalaver tussen directie en makelaars tekende Rooney toch bij tot 2015. Een goede zaak voor Man U.

Maar vooral Rooney en zijn makelaars konden gelukkig zijn met de deal want al het gebakkelei over een eventuele transfer leverde hem maar liefst 14 miljoen euro bruto per jaar op. Dat is 3,5 miljoen euro meer per jaar dan de topverdiener van FC Barcelona, Lionel Messi.

De 5 multimiljonairs van Barcelona

Spelers Jaarlijks bruto loon
Lionel Messi € 10,5 miljoen
Xavi € 7,5 miljoen
Andres Iniesta € 7 miljoen
David Villa € 7 miljoen
Daniel Alves € 7 miljoen

Vergis je niet, Messi blijft de best verdienende voetballer van de planeet wanneer we de reclameinkomsten erbij rekenen. De kleine Argentijn haalt meer dan twee derde van zijn salaris uit sponsorcontracten en promospots.

Bron: France Football en Sportune.fr