4 tips voor een gezonde zakenlunch

Maken zakenlunches bijna dagelijks deel uit van jouw werkroutine? Dan weet je dat het niet altijd makkelijk is om een gezonde levensstijl te blijven hanteren. Wij geven alvast enkele tips mee die je helpen je lijn te behouden.

1. Drinken

Vermijd in de eerste plaats alcohol. Drink alleen water bij je maaltijd, niet alleen omdat alcohol bestaat uit louter calorieën, maar ook omdat deals sluiten als je minder helder bent niet aan te raden is. Alcohol bevat geen essentiële voedingsstoffen en is dus een dikmaker pur sang. Neem je liever frisdrank dan water, ga dan voor een lightvariant. Al moet je ook in overweging nemen dat een glas cola (light) bij je voorgerecht met Sint-Jacobsnootjes niet erg professioneel oogt.

2. Gangen

Hoe meer gangen, hoe meer calorieën. Verschillende restaurants bieden vaste formules aan voor de lunch, bijvoorbeeld met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Vraag of je erg calorierijke desserts kan vervangen door één met fruit, of een simpele kop thee. Als je kan kiezen tussen een voor- of nagerecht in het menu, ga dan resoluut voor het voorgerecht.

3. Maak je wensen duidelijk

Deel vroeg genoeg aan je disgenoten mee welke menuformule je voorkeur wegdraagt. Als na een voor- en hoofdgerecht beslist wordt om nog een nagerecht te nemen, zeg dan dat je deze gang zal overslaan. Zo kom je niet in de verleiding om toch mee te bestellen als de ober de dessertkeuzes komt noteren.

4. Diner

Heb je in de plaats van een lunch een (copieuzer) zakendiner gepland? Let dan in de dagen rond het diner extra op je voeding. Eet lichte, gezonde avondmalen en lunches; zo compenseer je de ‘overdaad’ van die ene avond.

Met dank aan Xenarjo-123feelfree