Werken in een start-up? Deze 8 vaardigheden zijn noodzakelijk

Bij een start-up aan de slag gaan, is niet gemakkelijk. Er zijn er relatief weinig en ze nemen niet om het even wie aan. Als je over deze 8 vaardigheden beschikt, maak je kans om er binnen te geraken.

1. Je bent gepassioneerd

De enige manier om in een start-up te overleven, is door er de volle 100% voor te gaan. Als je gemotiveerd bent door een hoog salaris, een mooi kantoor en extralegale voordelen, zit je bij een start-up niet op je plaats. Ze kunnen het zich gewoon niet veroorloven.

2. Je hebt een whatever-it-takes attitude

Werknemers is een start-up moeten er alles aan doen om het bedrijf vooruit te helpen. Als je als ingenieur de klanten niet te woord wil staan omdat het jouw taak niet is of je wil geen 14 uur per dag werken “uit principe”, ben je niet de geknipte persoon voor de job.

3. Je past in de bedrijfscultuur

Sommige ondernemingen benadrukken perfectie. Wat je ook doet, het moet beter zijn dan wat de concurrentie doet. In andere bedrijven heerst dan weer de cultuur: probeer het wiel niet terug uit te vinden. Jonge ondernemingen zijn dan ook op zoek naar medewerkers met dezelfde overtuiging.

4. Je gelooft in de visie van het bedrijf

Als je niet gelooft in de visie van het bedrijf, zal je je job maar half doen en zal iemand het werk opnieuw moeten doen. Dit is wat de recruiters motivatie van de werknemers” noemen. Als je denkt dat het eindresultaat van het werk nutteloos is, waarom zou je dan de moeite doen?

5. Je durft de regels te verbreken

Een groot voordeel van start-ups is dat ze nieuwe dingen kunnen uitproberen, mogen falen en het opnieuw proberen. In vergelijking met grote organisaties hebben start-ups weinig te verliezen. De bazen vinden deze mentaliteit dan ook bijzonder belangrijk.

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om tegen de stroom in te zwemmen, zeker niet wanneer het lijkt alsof het bij de concurrentie vanzelf gaat. Maar dat is net wat start-ups doen en waarom ze succesvol kunnen worden. Je moet het verschil kunnen maken.

6. Je bent rusteloos van natuur

Elke onderneming zoekt werknemers met een ondernemersspirit, maar in werkelijkheid willen ze dat niet. Ondernemers zijn rusteloos en hebben ideeën die onrealistisch lijken. Ze denken telkens opnieuw dat ze het gat in de markt hebben gevonden. In grote bedrijven beschouwen werkgevers die ideeën als afleidingen. In een start-up is het de basis.

7. Je hebt een sterke invloed

Als start-up moet je voldoende in de aandacht komen en de juiste software, content en talent hebben, maar dat moet allemaal zonder geld. Hoe moet je dat doen? Je zoekt de juiste partners, maakt deals en beloftes.

8. Je durft te falen

Durf je al eens gewaagde beslissingen maken? Of ga je altijd voor de veilige alternatieven? Als uit het verleden blijkt dat je het best functioneert in je comfort zone, zit je bij een start-up niet op de juiste plaats.

Bron: Brazen Life