Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Welke boeken moet een topverkoper zeker gelezen hebben?

Zit je in de verkoop en ben je echt bezeten van je vak? Of voel je dat je nog wel wat extra tips kunt gebruiken? Dan is dit lijstje boeken onontbeerlijk!

asset/28940

1. Invloed (‘Influence’) van Robert Cialdini
(Academic Service/ Sdu Uitgevers, 2008, 286 blz., 39,95 euro)

Luk Warlop, professor marketing en verkoop aan de K.U.Leuven: “Cialdini is een bekende sociaal psycholoog. Hij onderzocht of de trucs die hij tegenkwam tijdens salestrainingen inderdaad werken. Zo heeft een vriendelijk lachende verkoper snel en bijna automatisch toenadering tot zijn klanten. Een heel wetenschappelijk, zelfs bijzonder leesbaar boek.”

asset/28941

2. Zo maakt u vrienden en goede relaties van Dale Carnegie
(Omega Media, 2006, 318 blz., 19,50 euro)

Professor Luk Warlop: “Een echte klassieker. Deze ervaren verkoper vertelt over de verschillende manieren om klanten te overhalen. Het is wel niet wetenschappelijk onderbouwd.”

 

asset/28942

3. Verkopen is een werkwoord van Pieter De Smet
(Uitgeverij Die Keure, 2009, 239 blz., 29 euro)

Geert Delobelle, sales consulent verbonden aan Thomas International: “Sterk omwille van de vele voorbeelden. Het aspect ‘lichaamstaal’ - u kunt niet ‘niet communiceren’ - is heel goed uitgelegd met een knipoog naar het ‘neuro-linguïstisch programmeren (NLP).”

asset/28943

4. Operationele verkoop van Walter Spruyt en Liesbeth Huysmans
(Uitgeverij De Boeck, 2006, 360 blz., 36,35 euro)

Geert Delobelle: “Dit eerste echte Vlaamse referentiewerk is ondertussen al enkele jaren op de markt. Het is heel populair in hogescholen en is vooral gericht op business-to-business prospectie.”

 

asset/28944

5. Verkopen voor Dummies van Tom Hopkins
(Uitgeverij Pearson Education, 2003, 343 blz., 14,95 euro)

Geert Delobelle: “Deze bestseller uit een gerenommeerde serie die haar degelijkheid heeft bewezen, is heel volledig. De massa’s tips voor concrete verkoopsituaties hebben dat vleugje Amerikaanse ‘hard selling’ wat in onze cultuur er soms wat ‘over’ is.”

Bron: Vacature Magazine (21 maart 2009)