Foutmelding

 • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
 • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De 9 domste dingen waar bedrijven geld aan uitgeven

Veel bedrijven geven nog steeds onnodig veel geld uit aan overbodige dingen. Forbes stelde een top 9 van domste uitgaven samen. Waar kunnen jij en je collega's nog op besparen?

 1. Toners en Cartridges: Nieuwe cartridges kosten enorm veel geld. Bedrijven kunnen duizenden euro’s besparen door hun gebruikte cartridges te laten hervullen.
 2. Reisbureaus: Voor kleine bedrijven is een reisbureau inschakelen voor een zakenreis pure geldverspilling. Ook een last minute-ticket is vaak niet goedkoop. Je kan de reizen best lang op voorhand zelf boeken.
 3. Koffie: Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft minstens één koffiemachine. Vaak worden er echter dure koffiesoorten geleverd, wat helemaal niet nodig is. Investeer ook in een goede koffiemachine. Die gaat langer mee en is beter voor het milieu.
 4. Verlichting: Installeer timers en bewegingsensors: waarom zou je het licht in het toilet aan laten als niemand er gebruik van maakt? Zo kan je tot 40% besparen op de elektriciteitsrekening.
 5. Internet en telefoon: Spendeer tijd aan het zoeken naar de formule die het best past bij jouw bedrijf. Probeer te onderhandelen als het niet helemaal naar je zin is.
 6. Beveiliging: Natuurlijk zijn er zaken die beveiligd moeten worden maar is het echt nodig om pakweg je voicemail te beveiligen? Lees altijd de kleine letters van een contract voor je het tekent want voor je het weet zit je vast aan een jarenlang contract dat je niet nodig hebt.
 7. Folders: Denk je echt dat je klanten al je dure folders lezen? Investeer liever in een duidelijke website waar ze gericht naar informatie kunnen zoeken.
 8. Kantoorruimte: Als je bedrijf niet zo groot is en niet regelmatig klanten moet ontvangen, kan er perfect van thuis uit gewerkt worden. Zo worden reiskosten- en tijd beperkt en kan je besparen op kantoorruimte.
 9. Leads: Gekochte leads brengen doorgaands veel minder op dan leads die je zelf genereert. De beste klanten zijn vaak diegenen die je zelf vinden of naar je komen via mond-tot-mondreclame.