De 7 beste Belgische businessblogs

Blogs zijn er in alle maten en gewichten. En vooral: het zijn er veel, ook in ons land. Wij zetten de 7 interessantste op een rij: over marketing, rekrutering, innovatie en gadgets.

1. belgiancowboys.be

Over interactieve marketing: BelgianCowboys omschrijft zichzelf als ‘Belgiës populairste interactive marketing’ weblog. Of dit zo is, laten we in het midden, maar rijk aan informatie is hij wel. De site heeft ook een Nederlandse variant, Dutch Cowboys, naast een resem andere cowboys-sites zoals mobile cowboys en search cowboys.

2. managing21.skynetblogs.be

Over economie & management: Managing21 biedt, zo lezen we, een blik op ‘het heden en de toekomst van de economie’. Het is een van de meest populaire business blogs op het platform van Skynet. De blog biedt interessante artikels, maar is grafisch geen hoogvlieger.

3. flandersdc.be/blog

Over innovatie: Fanders DC is een Vlaamse organisatie die de creativiteit bij ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en in het onderwijs wil aanwakkeren. Een twintigtal auteurs, vaak ondernemers, werken mee aan deze blog. Al is niet iedereen even actief.

4. hrmblogs.com

Over hr: HRM blogs is een groepsblog over personeelsmanagement.

5. andejonghe.blogspot.com

Over hr: De blog van de Belgische hr-specialist An De Jonghe gaat over headhunting, rekrutering & selectie. An schreef er ook al een boek over. Ook deze blog bestaat al enkele jaren en is interessant, al verschijnen er de laatste maanden wel minder posts op.

6. communicatemannen.be

Over communicatie & pr: De communicatiemannen is de blog van een zestal jongeren uit ons land die hun eerste stappen in de communicatiewereld zetten. Ze doen of deden ervaring op in het vakdomein van de public relations. Op hun blog berichten ze over de onderwerpen die ze opvangen.

7. planetgadget.be

Over gadgets: Mee zijn met de laatste nieuwtjes voor je gsm, iPhone of fototoestel? Planetgadget volgt het allemaal op de voet.

Tekst: WV/IV