5 jobs waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen

Ben jij iemand die voortdurend wil bijleren? Wil je sleur vermijden? Dan zoek je best een job waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Hier zijn 5 jobs waarin je je ten volle kunt ontplooien en je vaardigheden kunt blijven bijspijkeren, waardoor je veel minder kans loopt om in een motivatiedip terecht te komen.

 

Hr-consultant

Human resources is een branche die voortdurend in beweging is. Als consultant in dit domein moet je jezelf wel voortdurend bijscholen op het vlak van rekrutering & selectie, talentmanagement en outplacement. Je volgt de hele tijd opleidingen en na verloop van tijd kun je doorgroeien tot projectverantwoordelijke of business partner.

 

Developer

Als it-ontwikkelaar krijg je bij de meeste bedrijven maandenlang tot een jaar een intensieve opleiding. Dankzij dit leerproces word je een expert in je vakgebied. Maar dan nog zul je altijd moeten bijleren. De wereld van bits en bytes staat nooit stil.

 

System engineer

Een system engineer is verantwoordelijk voor de computergestuurde systemen van industriële machines en it-omgevingen. Je komt voortdurend in contact met interessante nieuwe technologieën. Zowel op het gebied van hard- als van software moet je voortdurend bijlezen. Je krijgt vaak een on-the-job training, maar moet ook heel wat externe opleidingen volgen.

 

Magazijnier

Als magazijnier laad en los je vrachtwagens, controleer je inkomende goederen en ben je verantwoordelijk voor orderpicking. Een job met heel wat verantwoordelijkheid. In de meeste bedrijven krijg je een gedegen opleiding en begeleiding om jezelf verder te ontwikkelen. Op termijn kun je zowel horizontaal als verticaal doorgroeien.

 

Installateur CV en sanitair

Ook in heel wat technische jobs moet je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Als installateur CV en sanitair installeer je niet alleen, je staat ook in voor het onderhoud en het herstellen van centraleverwarmings- en sanitaire installaties. Een afwisselende job waarin je werkgever je ook constant bijscholing aanbiedt, want ook in deze sector komen er voortdurend nieuwigheden op de markt.