Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Wat zijn de beste blogs en twitteraars in finance & consulting?

Het wemelt op internet van websites en blogs over financiën, de ene al gespecialiseerder dan de andere. Wij selecteerden vijf vooraanstaande.

1. Freakonomics

Deze blog werd opgericht in 2005, na de verschijning van bestseller 'Freakonomics', goed voor 4 miljoen verkochte boeken. In 2007 werd de blog voor 8 miljoen dollar overgenomen door The New York Times. Schrijver Stephen J. Dubner en econoom Steven D. Levitt, een gouden duo, laten harde economiecijfers swingen en schrijven over de gekste onderwerpen: van fraude in het sumoworstelen tot de boekhouding van drugsdealers.

http://freakonomics.com

2. The big picture

Is het meesterwerkje van Barry Ritholtz, een man die uitblinkt in opinies die niet over één nacht ijs gaan. Uitgeroepen door het tijdschrift Time tot één van 's werelds invloedrijkste financiële bloggers. Wil u bijvoorbeeld weten hoeveel goud er in de wereld is? U vindt het op zijn blog, geïllustreerd met een schitterende infografiek. Hij uitte ook scherpe kritiek op de grootschalige injectie van belastinggeld in de banksector.

http://www.ritholtz.com/blog

3. Calculated Risks

Het brein achter Calculated Risks is voormalig technologiemanager Bill Mc-Bride. Als een profeet zag hij de Amerikaanse huizenzeepbel al vroeg aankomen én waarschuwde hij het grote publiek (tevergeefs). De blog ziet er een beetje saai uit, maar krijgt dagelijks ongeveer 80.000 bezoekers over de vloer.

http://www.calculatedriskblog.com

4. Dealbreaker

Voeg deze 'tabloidblog' meteen toe aan uw favorieten. Reporter Bess Levin incarneert de zeitgeist van Wall Street als geen ander. De nieuwste schandaaltjes en 'insider gossip' krijgt u heet van de naald, soms overgoten met een seksueel sausje. Haar bronnen? De bankiers en beurshandelaars, die zelfs vertrouwelijke memo's lekken naar deze 26-jarige reporter. Door haar brutale pen blokkeerden een aantal 'gereputeerde' financiële instellingen de blog voor hun werknemers, wat haar populariteit alleen maar verhoogt.

http://dealbreaker.com

5. Management consultants' blog

Elke maand bezoeken zo'n kwart miljoen surfers dit virtueel walhalla voor fans van consultancy management. De blog richt zich naar consultants in spe, consultants die gepokt en gemazeld zijn in het vak, en de klanten van consultants. Boordevol carrière-info zoals 'Waar lanceer ik mijn carrière het best' en 'hoe verzilver ik mijn ervaring als 'high achiever'?

http://top-consultant.blogspot.com/

<< Terug naar de andere tips