Spotify op iPad: 15 playlists voor een aangename werkdag

Na lang wachten is het zo ver: muziekstreamingsdienst Spotify komt met een iPad-app op de proppen. Nu kan je je favoriete muziek ook op je tablet overal meenemen.

Sta je op het punt een cruciale presentatie te geven? Lijkt de wet van Murphy een hand te hebben in je werkdag? Er is een playlist voor elke gelegenheid. Vacature geeft alvast de aanzet.

6.35 uur - Opstaan

De wekker gaat, er wacht een gloednieuwe werkdag op jou. Ben je van nature niet echt een vroege vogel? Dan helpt deze playlist je wel rustig op weg voor een productieve werkdag.

►  Play! Wake up & work

8.30 uur - Start van de werkdag

Zit je een hele dag aan je bureau? Dan zal deze playlist zeker je concentratie een boost geven. Met een wijde selectie klassieke muziek zit je snor voor uren werkplezier.

►  Play! White collar working classical

Ook de volgende playlist zet in op klassieke muziek, met een nadruk op barok. Waarom dan wel dat genre? Onderzoek toont aan dat barokmuziek tussen de 50 en 80 beats per minuut bevat, wat leidt tot "diepe concentratie, geschikt om grote brokken informatie te verwerken en te leren". Als dat niet nuttig is!

►  Play! WorkMusic

10.28 uur - Switchen van project

Is klassieke muziek niet jouw cup of tea? Dan is deze playlist met iets modernere concentratieverhogende muziek misschien wel iets voor jou.

►  Play! Music for office workers

12.15 uur - Lunch

Een rustpunt in het midden van een drukke werkdag: je lunchpauze. Staat er geen businesslunch op het programma en zijn al je collega's in verlof? Laat de muziek je gezelschap houden tijdens de middag ...

►  Play! Britpop to drink tea and eat biscuits

14.23 uur - Presenteren

Een cruciale presentatie geven, daar moet je je even op voorbereiden. Om jezelf klaar te stomen is een korte, maar krachtige peptalk zeker op zijn plaats.

►  Play! Peptalk

17.02 uur - Naar huis

Tijd om terug naar huis te pendelen. De files overwinnen wordt een moeiteloze klus met enkele golden oldies, enkele verse klassiekers en een paar tracks om luidkeels mee te brullen. Ideaal om de stress van de dag van je af te schudden.

►  Play! Seriously cool driving songs

Just can't get enough?

Neem gerust nog enkele leuke plaatjesverzamelingen door om je werkdag mee te vullen:

Heb je nog suggesties? Zelf je favoriete playlist delen? Laat je reactie hieronder achter.