Laat Google je (professionele) leven vergemakkelijken

Iedereen kent Gmail, de e-maildienst van Google, maar de diensten van de internetreus reiken veel verder dan dat. Laat Google je leven vergemakkelijken met deze handige diensten en hun verborgen functies.

1. Shortcuts in je mailprogramma

Als je klikken maar tijdverlies vindt, zijn er altijd shortcuts die je het leven makkelijker kunnen maken. Klik op het tandwieltje in het Gmailscherm, kies vervolgens voor ‘instellingen voor Gmail’. Daar kan je sneltoetsen in- of uitschakelen. De volledige lijst met sneltoetsen vind je hier.

2. Samenwerken

Niets zo irritant als met zeven mensen tegelijk aan een presentatie werken, en 27 versies te zien krijgen. Op den duur weet niemand nog wie de laatste versie in zijn bezit heeft. Daarvoor is Google Docs de oplossing: je kan samen, in real time, aan hetzelfde document werken. Er is zelfs een ingebouwde chatfunctie om te overleggen.

3. Kalenders

Net als Gmail is de Google Calendar al vrij ingeburgerd. Wat minder mensen weten is dat je verschillende kalenders kan bijhouden, bijvoorbeeld eentje voor je professionele afspraken en eentje voor je vrije tijd. Je kan bovendien elke afspraak apart openbaar maken of niet – handig voor die meetings waarin gevoelige bedrijfsinformatie aan bod komt.

4. Vertalen

Ideaal voor wie in een internationale omgeving werkt, maar de taal nog niet helemaal machtig is: Google Translate. Om volledige teksten te vertalen is een machine niet echt geschikt – daarvoor ligt de kwaliteit te laag. Maar om enkele woordjes verstaanbaarder te maken is deze feature perfect.