Hoe kun je je bedrijf verkopen via Twitter?

Paul Florizoone zit met zijn restaurant Greenway sinds ruim een half jaar op Twitter en is er vol lof over. Hoe slaagt hij erin zijn bedrijf goedkoop te verkopen via deze netwerksite?

Wie retweet, mag gratis wijn proeven

“Vorige zomer heb ik Twitter ontdekt. Intussen heeft Greenway zo’n 370 ‘followers’. We gebruiken het onder andere voor marketingacties. Iedereen die ons bericht over onze nieuwe huiswijn ‘retweet’, mag die dag gratis komen proeven (een ‘tweet’ is een bericht van maximaal 140 karakters, een ‘retweet’ houdt in dat iemand anders letterlijk jouw bericht herhaalt)."

Personeel zoeken via Twitter

"Daarnaast heb ik via Twitter al geregeld goed geschoold personeel gevonden voor catering. We monitoren evenzeer alle commentaar, zowel de goeie als de negatieve. En ik volg ook andere restaurants of nog een Amerikaans marketingbedrijf dat tips geeft voor slimme internetmarketing. Onze digitale marketing maakt deel uit van ons algemeen marketingbeleid. Exacte cijfers kan ik je niet geven, maar we hebben er zeker al geld door bespaard.”

Klanten komen twunchen

"We organiseren ook geregeld ‘twunches’. “Twitteraars spreken dan onderling snel af om hier te komen lunchen. Greenway vind je nu ook via locatiegebaseerde Twitter, zoals Gowalla.com. Op die manier kan een twitteraar via zijn Blackberry of iPhone zoeken waar collega-Twitteraars op dat moment in zijn buurt aan het lunchen zijn.”

Tekst: Nico Schoofs - Foto: Isabel Pousset

Lees ook: Waarom jouw bedrijf wel/niet moet twitteren