Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoe hip is jouw werkstijl?

Accenture heeft een nieuwe stek in het centrum van Brussel. Geen nieuws, denk je, ware het niet dat het bedrijf zich wil profileren als 'een pionier van virtueel en mobiel werken'. Wat betekent dit precies in de praktijk?


Virtueel en mobiel werken


"Met de verhuis verruimen we het concept van het 'virtuele' kantoor", klinkt het bij Eric Lonbois, afgevaardigd bestuurder van Accenture in België en Luxemburg. “Mensen willen elkaar ontmoeten en werken in een omgeving waar ze zich welkom voelen. Dankzij nieuwe technologieën kunnen ze van gelijk waar samenwerken: van thuis uit, bij klanten, vanop kantoor... We maken daarvoor gebruik van 'unified communications' en nieuwe samenwerkingstechnologieën zoals Voice-over-IP (VoIP), Microsoft RoundTable, Microsoft Office Communicator en Telepresence."


Wat betekent Unified Communications?


Allemaal goed en wel, maar wat kan je nu concreet doen met al die 'ingewikkelde' technologieën? Welke voordelen levert het op voor de werknemers? Een overzicht:


1. Alle berichten op 1 locatie


Of het nu gaat over een fax, een voicemail of een chatbericht, Unified Messaging brengt al die verschillende communicatievormen samen. Aan de gebruiker om te bepalen hoe: via outlook, webbrowser, mobiel of een willekeurige telefoon. Als je weet dat een gemiddelde werknemer dagelijks 100 berichten ontvangt via 7 verschillende kanalen, is dit een niet te onderschatten voordeel.


2. E-mailberichten onderweg afhandelen


Sta je urenlang in de file, dan is ook dit geen overbodige luxe. Microsoft geeft je de mogelijkheid om e-mailberichten te laten omzetten in gesproken taal, zodat je onderweg handsfree e-mails kan beluisteren en afhandelen. Via je telefoon kan je ook je e-mails, je agenda en adresboek bekijken. Heb je vertraging voor een vergadering, dan kan je je collega's of klanten met een muisklik op de hoogte brengen.


3. Nagaan of iemand aanwezig is


Met Office Communicator kan je zien wie van je collega's aanwezig is en hoe je die kunt bereiken. Op termijn moet dit leiden tot minder berichten op je voicemail, minder out-of-officeberichten en minder onderbrekingen tijdens vergaderingen.


4. Bellen vanuit Outlook


Geen gedoe meer met adresboeken en telefoonnummers, met een klik kan je om het even wie contacteren.


5. Op afstand samenwerken en overleggen


Op 100 kilometer van elkaar verwijderd zijn en toch vlotjes met elkaar samenwerken: het kan dankzij conferencing. Ook documenten delen kan zonder problemen. En het bespaart je een hoop fileleed en reistijd.


Wat vind jij?


Welke van deze 5 voordelen vind jij een echte vooruitgang? Maak jij al gebruik van gelijkaardige systemen?