De meest gehate en geliefde apps van werkgevers

Smartphones en tablets zijn steeds populairder op de werkvloer, en dat brengt een karrenvracht aan apps met zich mee. Ondertussen kan je bijna elk aspect van je leven regelen met een app. Maar sommigen komen professioneler over dan anderen ... Wat denken werkgevers erover?

Absolute Software onderzocht hoe werkgevers denken over de apps die op de telefoons en tablets van hun werknemers staan. Vervolgens stelden ze een rangschikking op van de meest gehate en geliefde apps.

De meest gehate apps door werkgevers

Tijdverslindende spelletjes, zoals Angry Birds en Plants vs. Zombies, krijgen bijzonder slechte punten van de bazen. Ook sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter, hebben geen al te beste reputatie.

Opvallend: in verschillende landen staan verschillende apps op de zwarte lijst. Een overzicht.

Frankrijk

75%

Facebook

55%

Plants vs. Zombies

54%

Twitter

51%

Dropbox

50%

Angry Birds

Verenigde Staten

58%

Angry Birds

58%

Facebook

54%

Dropbox

52%

Plants vs. Zombies

46%

Twitter

Duitsland

66%

Angry Birds

57%

Facebook

54%

Dropbox

53%

Plants vs. Zombies

43%

Youtube

Groot-Brittannië

76%

Dropbox

70%

Facebook

66%

Angry Birds

61%

Twitter

61%

Plants vs. Zombies

De meest geliefde apps van je werkgever

Ook de apps die het meest de goedkeuring kregen van de bazen werden onderzocht. Vooral apps om 'verbonden' te zijn haalden de top, bijvoorbeeld apps om je e-mail te lezen en Skype. Vreemd genoeg vinden we ook in deze lijst sociale netwerken terug, zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Deze groep apps slaagt er dus in om zowel op de zwarte lijst te staan als aangemoedigd te worden. Alles hangt ervan af hoe je deze apps gebruikt!

Bekijk de infographic

Apps to get you fired, or hired