7 apps die elke professional moet hebben

Smartphones zorgen ervoor dat je niets moet missen als je niet aan je bureau zit. Je bent altijd bereikbaar en hebt alle documenten voor handen. Deze 7 apps maken het je nog gemakkelijker en zijn onontbeerlijk voor elke professional.

1. TripIt

TripIt is een persoonlijke assistent bij reizen. Als je de applicatie toegang geeft tot je mailbox en tickets en routes laat zoeken, moet je letterlijk niets doen behalve de app openen en de details bekijken. Je confirmatienummer, je vertrektijd, het adres van het hotel, de afstand tot het centrum waar de conferentie zal plaatsvinden en de website van het restaurant waar je zal eten. Open de app minstens een keer voor je reis en TripIt zal al je reisdetails bijhouden, zodat je het ook offline kan bekijken, voor als je zonder WIFI zou vallen. (iPhone/iPad en Android)

2. QuickOffice

Veel apps claimen te werken met Microsoft Office documenten, maar zijn enkel geschikt om de documenten te lezen. Diegene die wel de mogelijkheid bieden om documenten te bewerken, verplichten de gebruikers om ook gebruik te maken van hun cloud opslagruimten. Dat doet QuickOffice niet. De app is onlangs ontwikkeld door Google, maar het werkt nog steeds als een gratis, open en veilige oplossing voor snelle views en bewerkingen. Ideaal voor professionals die mobiel werken. (iPhone/iPad en Android)

3. Pocket (of Instapaper)

Zowel Pocket als Instapaper nemen blogposts, artikels en andere content op het web, halen alle overbodige afbeeldingen en reclame weg en slaan enkel de nuttige tekst en foto’s op zodat je het kan lezen wanneer je tijd hebt. Op zich is deze app niet vernieuwend, maar je kan ook zelf je favoriet lettertype kiezen. (iPhone/iPad en Android)

4. Agenda (of Fantastical)

Er zijn veel gebreken aan de kalender op iPhone en Android. Hoewel er veel moeite is gestoken in de design, is het toch niet altijd gebruiksvriendelijk. Agenda Calender 4 is een handig alternatief. De app zoekt momenten waarop je afspraken kan plannen, geeft de dagen weer in een goed gemaakte lay-out en geeft extra informatie en links naar de evenementen. Als je de herinneringsfunctie van iPhone gebruikt, is Fantastical 2 interessant. De app ook kan gelinkt worden met de herinneringssystemen van iPhone. (iPhone/iPad)

5. Chrome

Een iPhone maakt standaard gebruik van Safari en ook elke Android heeft een standaard browser. Waarom zou je dan een andere installeren? Als je Chrome op je computer en smartphone gebruikt en je logt je in op je Google account, zullen dezelfde tabbladen openstaan op de verschillende toestellen. (iPhone/iPad en Android)

6. CloudCube

Soms durf je wel eens te vergeten in welke cloud je een bepaalde file bewaarde en waar je nog plaats hebt om het volgende grote bestand op te slaan. CloudCube werkt met alle grote services: Dropbox, Google Drive, SkyDrive, Box, SugarSync, en anderen. Je kan er je files in de verschillende clouds verplaatsen en bekijken wat er op welk account staat. (Android)

7. IFTTT (If This Then That)

Zou het niet handig zijn dat als je een screenshot neemt van je iPhone, het automatisch opgeslagen wordt waar je wilt? Of elke keer als je een herinnering krijgt, er ook een automatische e-mail wordt verstuurd naar de andere persoon? Of dat je elke foto waarin je getagd bent op Facebook kan zien? Met IFTTT (afkorting van If This Then That) zijn deze stappen mogelijk. Het moeilijkste is om de juiste “recepten” te bedenken. Maar door eens te surfen op de website, zal je al veel inspiratie opdoen. (iPhone)

Bron: WorkIntelligent.ly