5 superhandige todo-apps voor je iPhone of Android-toestel

Eerder bleek dat het traditionele todolijstje weinig heil biedt om je taken vlot en efficiënt tot een goed einde te brengen. Wanneer je echter prioriteiten toekent, je taken doorzoekbaar maakt, en het overzicht behoudt komt dat je productiviteit alleen maar ten goede.

En net daar is een smartphone of tablet uitermate handig voor. Wij geven je vijf todo-apps die jouw leven makkelijker kunnen maken.

1. 2Do

2doOoit was deze app een van de eerste in de App Store, vandaag is het een vaste waarde. Het programmaatje blinkt uit in veelzijdigheid: je kan taken van een alarm voorzien, een tijdsduur meegeven, beveiligen met een wachtwoord, tags toevoegen … Synchroniseren kan met onder andere je kalender (iCal of Outlook), Dropbox, enzovoort. Bovendien ziet het geheel er ook mooi uit.

 

Beschikbaar voor

iPhone, iPad: 7,99 euro
Android: 2,71 euro

2. Remember the milk

Remember The MilkEen handige lijst met een nette interface, meer heb je soms niet nodig. Bovendien kan je je lijst met taken van op al je hardware raadplegen: iPhone, iPad, pc, Mac … Gebruikers die een abonnement betalen (25 dollar per jaar) kunnen Remember the milk ook synchroniseren met hun takenlijst in Microsoft Outlook.

 

Beschikbaar voor

iPhone, iPad: gratis
Android: gratis

3. Things

ThingsThings ontstond oorspronkelijk als een app voor Mac OS X, maar ondertussen brachten de ontwikkelaars ook versies uit voor iPhone en iPad. De applicatie werd warm onthaald omwille van zijn opgeruimde look en vele mogelijkheden zoals taggen, synchronisatie met iCal en het groeperen van taken in ‘projecten’.

 

Beschikbaar voor

iPhone, iPad: 7,99 euro

4. Orchestra

OrchestraDeze app pakt de dingen anders aan: je kan e-mails of sms’en linken aan taken, zodat je steeds de context bij de hand hebt. Bovendien zit er een (Engelse) spraakherkenningsfunctie ingebouwd, wat van pas komt op momenten wanneer je geen handen vrij hebt. Het geheel ziet er prachtig uit, en is nog gratis ook. Voorlopig is het nog wachten op een Android- of iPadversie van deze app.

 

Beschikbaar voor

iPhone: gratis

5. OmniFocus

OrchestrAls laatste geven we je Rolls Royce onder de todo-apps mee. OmniFocus is een intelligente app die je bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde supermarkt aanwijst wanneer je inkopen gaat doen. In één oogopslag zie je wat vandaag moet afgerond worden en wat welke afspraken er op je agenda staan. Helaas is deze app is geen koopje met een prijskaartje van 15,99 euro.

 

Beschikbaar voor

iPhone, iPad: 15,99 euro

Heb jij nog andere favorieten? Laat het ons weten in de reacties.