Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 ideeën om Pinterest in te zetten voor je carrière

De nieuwste hype in sociaalnetwerkland is ongetwijfeld Pinterest. Hoewel lidmaatschap alleen op uitnodiging te verkrijgen is (al is eentje vastkrijgen niet echt moeilijk), is het de snelst groeiende site van het moment. Hoe kan jij dit inzetten voor je carrière?

1. Bouw een portfolio

Voor alle creatieve beroepen is een portfolio onontbeerlijk. Grafische designers, schrijvers, fotografen en modeontwerpers kunnen nu hun eerder werk ‘samenpinnen’ op een virtueel prikbord. Je kan het simpel houden door enkel eigen werk toe te voegen, of je kan ook recensies en inspiraties erop gooien. Aan jou de keuze!

2. Ideeën voor je volgende job

De virtuele prikborden op de sociaalnetwerksite zijn dichtgeplamuurd met inspirerende foto’s en teksten. Misschien kom je zo wel langs enkele ideeën om de volgende stap in je carrière te bepalen? Word je onweerstaanbaar aangetrokken door prachtige natuurfoto’s? Dan is een job in de milieusector misschien wel iets voor jou.

3. Bijleren

Je kan het zo gek niet bedenken, op er is wel een ‘virtual pinboard’ voor. Dus ook voor alle carrière- en jobgerelateerde onderwerpen. Op zoek naar leuke infographics? Geen probleem! Of misschien wil je je bureau wel in een modern jasje steken … Alles is mogelijk.

4. Een cv opstellen

Wat zegt duidelijker ‘ik ben mee met de laatste trends’ dan een Pinterest-cv? Een hip curriculum vitae in vier stappen:

  1. Registreren. Je hebt nodig: een uitnodiging, en een Facebook of Twitteraccount.
  2. Maak een ‘board’ en geef het een catchy titel die jouw professionele capaciteiten kort beschrijft.
  3. Pin’ alle relevante online informatie over jezelf op je virtuele prikbord. Tweets waarin collega’s je complimenteren, artikels die over je werk verschenen, informatie over bedrijven waar je al werkte, de school waar je afstudeerde …
  4. Delen. Je kan er niet omheen: zonder je nieuwe cv te ‘sharen’ zal er geen haan naar kraaien. Promoot je creatie dus via Twitter, Facebook en LinkedIn voor optimale zichtbaarheid.

5. Stel een sollicitatie-outfit samen

Een gesprek te pakken? Mooi! Dan is het tijd om je outfit samen te stellen. Pinterest staat vol met mode en de laatste trends. Het platform is dus ideaal om je perfecte sollicitatie-outfit bijeen te zoeken, in lijn met wat ‘in’ en professioneel is.