4 overlevers op de werkvloer

Smartphones, tablets en laptops komen steeds vaker terecht op plekken die je bezwaarlijk een kantooromgeving kan noemen. En dus moeten ze tegen een stootje kunnen. Sommige fabrikanten profileren zich er echt mee. We overlopen enkele krachtpatsers.

Toughpad: is bestand tegen stof, water en trillingen

De Toughpad FZ-A1 van Panasonic is speciaal ontwikkeld voor buitendienstmedewerkers die werken onder lastige omstandigheden in bijvoorbeeld de industrie, bouw of bij hulpdiensten. Het toestel voldoet aan militaire normen, waardoor het bestand is tegen water, stof, trillingen, extreme temperaturen en een val van 120 cm hoogte.

Galaxy Xcover: mag half uur onder water

Een ongeluk is zo gebeurd, moeten ze bij Samsung denken. Het bedrijf brengt dezer dagen een smartphone op de markt die tot een half uur ondergedompeld mag worden, tot een meter diepte. De Galaxy Xcover heeft een krasbestendig aanraakscherm en is duidelijk bedoeld voor zij die hun toestel onder wat moeilijkere omstandigheden moeten gebruiken.

Sonim XP3300 Force: overleeft val van 25 meter

De Sonim XP3300 Force omschrijft zich als de ‘meest robuuste telefoon ter wereld’ en haalde hiermee onlangs zelfs het Guinness World Records Book. De telefoon overleefde een extreme valtest van 25 meter op beton zonder operationele schade.  Een val hoger dan een tien verdiepingen tellend gebouw.

Dell Latitude E6400 XFR: bestand tegen striemende regen, stof en vuil

De Dell Latitude E6400 XFR notebook is zo gebouwd dat het systeem meteen na het uitpakken bestand is tegen ongure omstandigheden als striemende regen of opwaaiend stof en vuil. Het chassis dat tweemaal zo robuust is als de traditionele legering in magnesium.

Tekst William Visterin