4 gratis apps die je productiviteit doen toenemen

Een smartphone heeft duizend-en-één mogelijkheden. Wij geven in onze rubriek Gespot enkele extreem handige apps die jouw professionele leven een pak productiever kunnen maken.

1. Evernote: je smartphone als notitieboekje

Er bestaan behoorlijk wat apps om snel notities te maken. Evernote onderscheidt zich van de meeste van zijn concurrenten doordat je je notities met de website van Evernote kan synchroniseren. Hierdoor zijn je notities altijd en overal via internet beschikbaar. Je kan je notities bovendien in allerlei formaten bewaren. Je kan ze opschrijven, maar ook inspreken of filmen en je kunt ook foto’s en webpagina’s bewaren.

> Naar de website

2. Zero: smartphone als to-do-lijstje

Zero is een typische to-do applicatie en daarmee een goed instrument om je productiviteit te verhogen. Een nieuwe taak toevoegen gaat in enkele stappen, maar wat Zero vooral krachtig maakt zijn de notities die je aan je taken kan toevoegen.

> Naar de website

3. Touring Mobilis: smartphone als wegwijze

Je GPS of navigatie-app kan je wel de kortste weg naar je volgende afspraak (of naar huis) vertellen, maar wat ben je ermee als die kortste weg potdicht zit? De Touring Mobilis app houdt de gebruiker op de hoogte van de verkeersproblemen. Tot op zekere hoogte is hij gratis, maar voor persoonlijke reistijden of andere diensten moet je een betalend abonnement nemen voor 4,99 euro per kwartaal of 19,99 euro per jaar.

> Naar de website

4. Instapaper/Benpaper: je smartphone als geheugen

Je bent onderweg even een artikel of webpagina aan het lezen, maar dan komt de trein er net aan. Instapaper (iPhone) of Benpaper (Android) is in dit geval een uitkomst, aangezien de app de informatie bewaart. Alles valt terug te bekijken op het moment dat je geen internetverbinding hebt. De opgeslagen pagina’s kun je zelfs bekijken in de standaardopmaak of in een versie waarbij alleen de tekst wordt getoond.

> Naar de website (Instapaper)

> Naar de website (Benpaper)

Tekst: William Visterin