4 alternatieven voor PowerPoint

Wie een presentatie maakt grijpt bijna automatisch naar Microsoft Powerpoint. Toch zijn er een heleboel alternatieven. Wij geven je alvast vier mogelijkheden: Google Docs, Keynote, Prezi en Impress.

1. Google Docs Presentation

Google is al lang niet meer alleen een zoekrobot. Eén van de vele mogelijkheden die de internetgigant biedt is Google Docs, waarmee je gratis tekstfiles, spreadsheets en ook presentaties kan maken.

Voordeel gratis, mogelijkheid tot samenwerken aan hetzelfde document, beschikbaar overal waar er internet is

Voordeel minder mogelijkheden dan PowerPoint

2. Keynote

Keynote is zowat de Apple-tegenhanger van Microsoft PowerPoint. De app kost €15,99 in de Mac App Store en biedt de presentator een hele waaier aan mogelijkheden.

Voordeel uitgebreide mogelijkheden, compatibel met iPhone en iPad

Voordeel weinig compatibel met PC's

3. Prezi

In Prezi creëer je eigenlijk één grote slide. Daarna zoom je tijdens je presentatie steeds in op andere delen van deze slide. Het geheel is een grote, interactieve kaart waarop je allerlei soorten content kwijt kan: filmpjes, grafieken, tekst ...

Voordeel "anders dan de anderen", afspeelbaar van op elke computer met een internetverbinding

Voordeel voor sommigen komt een Prezipresentatie nogal druk over

4. Impress

Impress is een onderdeel van OpenOffice, een gratis open source platform. Het programma lijkt wat op een enkele jaren oude versie van PowerPoint.

Naast presentaties maken kan je met OpenOffice ook teksten opstellen (met Writer), een spreadsheet opmaken (met Calc), een database opstellen (met Base), tekenen (met Draw) en berekeningen maken (met Math).

Voordeel gratis, eenvoudig

Voordeel minder mogelijkheden dan de huidige versies van PowerPoint