3 redenen om Facebook op de werkvloer aan te moedigen

Terwijl her en der wordt aangeraden om socialenetwerksites van de werkvloer te bannen, vindt Harvard Business Review dat bedrijven het gebruik van Facebook meer moeten aanmoedigen. Waarom?

1. In de ogen van werknemers ben je een trendy werkgever

Jonge werknemers geven de voorkeur aan een werkgever die het plezier en het nut inziet van sociale media. Dat kan namenlijk als een stimulans voor communicatie en teamwerk zorgen. Jongeren hebben ook meer vertrouwen in werkgevers voor wie de nieuwe technologie geen geheimen meer heeft.

2. Facebook-gebruikers zijn productiever

In tegenstelling tot alle voorgaande onderzoeken blijkt nu dat werknemers die af en toe op Facebook kijken veel productiever zijn dan zij die de site mijden.

3. Interne communicatie gaat vlugger

Wie tijdens zijn werk virtueel contact houdt met collega’s en vrienden zal veel meer plezier beleven aan zijn job. De werkgever kan zo ook het personeel op de hoogte houden van veranderingen in het bedrijf. De communicatie zal versneld worden waardoor er vlugger tot een besluit gekomen kan worden. Socialenetwerksites kunnen zelfs de hiërarchie binnen een bedrijf verkleinen. (JS)