200 miljoen gebruikers op Twitter: 4 foto's die de wereld rondgingen

De microblog Twitter rondde onlangs de kaap van 200 miljoen geregistreerde gebruikers. Wat begon als een onbekende webdienst is intussen uitgegroeid tot een vooraanstaand kanaal voor het verspreiden van wereldnieuws. Getuige daarvan deze beruchte foto’s.

1. Vliegtuig op Hudson-rivier

asset/45975

"There's a plane in the Hudson. I'm on the ferry going to pick up the people. Crazy", zo schreef een Twitter-gebruiker onder bovenstaande foto in januari 2009. Een maand later zal ook het vliegtuigongeval in Amsterdam met Turkish Airlines eerst op Twitter verschijnen.

2. Aardbeving in Mexicali

asset/45972

Naast vooraanstaande aardbevingen zoals in Haiïti of in Japan, komen ook andere rampen aan de oppervlakte via Twitter. Deze foto van een verwoest huis in Mexicali in Mexico werd bijna 45.000 keer bekeken.

3. Tweet vanuit de ruimte

asset/45973

Astronaut Soichi Noguchi stuurde foto’s, zogenaamde Twitpc’s, uit de ruimte vanuit het internationale ruimtestation. Hierboven deze opvallende foto van een aardbeving in Port-au-Prince in 2010.

4. Onrust in Egypte

asset/45974

Een foto van een betoging in Egypte van begin dit jaar. Mede hierdoor werd het de wereld al snel duidelijk dat het om een ingrijpende opstand ging, zeker in vergelijking met de relatief kleine groep van ordehandhavers op de foto.