Wat gebeurde er met de Backstreet Boys na hun muziekcarrière?

‘Backstreet’s back!’ zongen ze al in 1997, maar hun echte comeback maakten ze pas onlangs, samen met die andere voormalige tienersensatie, New Kids on the Block. Meer dan 130 miljoen verkochte platen en verafgood door al wie zo’n 15 jaar geleden jong en vrouwelijk was. Maar wat hebben de boys eigenlijk gedaan buiten hun muziekcarrière?

Oké, toegegeven, enkel tussen 2002 en 2005 lag de boyband volledig stil, maar hun latere platen ‘Never Gone’, ‘Unbreakable’ en ‘This is Us’ zorgden – zeker in ons land – niet meer voor veel beroering.

In de jaren daarvoor is dat wel eventjes anders geweest. Backstreet Boys gaan de geschiedenis in als de best verkopende boyband ooit. Ze boekten succes in zowel Europa als de Verenigde Staten en kregen, ondanks de loodzware concurrentie van genregenoten Take That, zelfs Engeland op de knieën. Tekenend voor de hype: hun derde plaat, ‘Millennium’ haalde in de VS 13 keer platina en was het vierde best verkopende album ooit.

Maar dat was dan en nu is nu. In 2006 verliet Kevin Richardson de groep, maar dat belette de resterende vier leden niet om verder te doen. Dit jaar gingen ze onder de naam ‘NKOTBSB’ nog samen op tour met de New Kids on the Block en in de VS oogstte dit dansende en zingende negental best wel wat succes.

Een blik op de individuele carrières van de vijf tieneridolen uit Orlando:

Brian Littrell

asset/52944Brian besloot om zijn geloof wat extra onder de aandacht te brengen en begon in 2005 een solocarrière met religieuze muziek. De single ‘In Christ Alone’ is de voorbode van zijn album ‘Welcome Home’ waarop hij zijn liefde voor de Heer bezingt.

De plaat ging zo’n 100.000 keer over de toonbank en werd nummer 3 in de hitlijsten met hedendaagse christelijke muziek.

Nick Carter

asset/52943Ook Nick Carter maakte van de sabbatperiode van de Backstreet Boys gebruik om een solocarrière op te starten.

Daarnaast was hij samen met zijn broers – onder wie tienersterretje Aaron Carter – het onderwerp van een reality show op tv, ‘House of Carters’.

Nick verdiende ook een centje bij als acteur, onder meer in de tv-show ‘8 Simple Rules’ en in enkele independent films.

Helaas kwam hij voornamelijk in de kijker met zijn arrestaties wegens vechtpartijen en dronken rijden.

A.J. McLean

asset/52942De – al is dat relatief – ‘ruigste’ Backstreet Boy hield er al enige tijd een alter ego op na: Johnny NoName. Onder die naam trad hij af en toe solo op met een meer rockgetint repertoire.

Zijn solodebuut ‘Have It All’ kwam verrassend genoeg eerst in Japan uit en verscheen gewoon onder zijn eigen naam.

Af en toe haalt A.J. ook de kranten met zijn afkickperikelen.

Howie Dorough

asset/52945Buiten zijn carrière met de Backstreet Boys heeft Howie niet zo danig veel gepresteerd. Hij werkte wat als producer en speelde enkele rolletjes als gastacteur in een paar tv-series.

Maar ook hij broedt intussen op een solo-carrière: later dit jaar verschijnt zijn debuut ‘Back to Me’. De vooruitgeschoven single ‘100’ krijgt al wat voorzichtige airplay in Canada.

Kevin Richardson

asset/52946Kevin deed wat modellenwerk voor Versace en Vogue en speelde ook in twee musicals. Daarnaast legde hij zich vooral toe op zijn gezin.

Ook toen hij officieel geen lid meer was van de Backstreet Boys dook hij wel nog een paar keer op als verrassingsgast tijdens de NKOTBSB-tournee.

Voel je terug 14 met deze hit van BSB: