Miss België: wat na het jaar met de kroon?

Miss België 2014 wordt 11 januari verkozen in De Panne. Dan weten we wie de Luikse Noémie Happart opvolgt. Maar wat gebeurt er eigenlijk met een miss na haar jaar met het kroontje? Een blik op de carrières van de schoonheidskoninginnen van de voorbije jaren.

'Iets in de media'

Men zegt vaak dat alle missen 'iets in de media' willen doen. En effectief, na een jaar als gekroonde schoonheidsprinses vinden we net daar veel missen terug.

Julie Taton is aan de overkant van de taalgrens al even niet meer 'de Naamse die in 2003 Miss België was'. Al enige tijd is ze bekend als omroepster op de televisiezender RTL-TVI, maar ze is ook de presentatrice van het ultrapopulaire l'Amour est dans le Pré (de Waalse versie van Boer zoekt Vrouw) en Belgium's Got Talent.

De Miss België van 2005, Tatiana Silva, wist eerst niet goed wat doen alvorens ze het weer begint te presenteren op de RTBF. Ze werkte onder andere op het kabinet van minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker, ze opende een kledingwinkel en nam een single op.

Alizée Poulicek, winnares van 2008, beperkt zich dan weer tot de co-presentatie van een sportprogramma op Belgacom TV.

In de politiek

Ook politieke partijen oefenen aantrekkingskracht uit op de oude missen, die soms echte stemmenkanonnen zijn. Door de band genomen blijven echter weinig missen dit carrièrepad volgen.

Annelien Coorevits, die won in 2007, neemt in 2009 deel aan de regionale verkiezingen op de lijst van Open VLD. Onlangs publiceerde ze dan weer het boek "Eerste hulp bij daten", waarin ze uitlegt hoe je moet verleiden.

Cilou Annys, de winnares van 2010, ging tien dagen na haar overwinning met Bart De Wever op de cover van P-Magazine staan met een Belgische vlag. Voortaan werkt ze als model, bijvoorbeeld voor deze advertentie van Cevora.

En anders?

Laura Beyne (2012) werkt als verkoopsters van luxewagens bij Dream Car in Brussel. Ze combineert die job met studies in immobiliën. Aan de krant Het Laatste Nieuws liet ze weten vol ongeduld te wachten op het einde van haar contract met Peugeot, zodat ze met een Bentley de baan op kan!

Justine De Jonckheere stopte in 2011 met haar studies om zich volledig aan haar taken als miss te kunnen wijden. Later ging ze communicatie studeren aan Howest in Kortrijk. In juni rondde ze haar tweede jaar af. Tegelijk is ze ook model.