Lindsay Lohan gaat naakt: 4 Playboymodellen die carrière maakten

Het gaat al enkele jaren niet zo best met Playboy: de concurrentie van het internet doet het blootblad geen goed. Het nummer dat nu in de rekken ligt is echter een schot in de roos: met Lindsay Lohan op de cover heeft Hugh Hefner een dikke hit te pakken. Het is nu afwachten of de shoot LiLo een carrièreboost kan geven, zoals dat bij deze vrouwen het geval was.

1. Marilyn Monroe

Marilyn MonroeHet model sierde de cover van de allereerste editie van Playboy, in 1953. Het was de start van een internationale carrière, met iconische filmrollen in Gentlemen Prefer Blondes (1953), waarin ze het nummer Diamonds Are a Girl’s Best Friend brengt, en The Seven Year Itch (1955). De scène met het opwaaiende witte kleed boven een verluchtingsrooster is wereldberoemd. Later speelde ze ook nog in Some Like It Hot (1958), maar ze kreeg een steeds hardnekkiger divareputatie. In 1962 stierf ze aan een overdosis slaapmiddelen.

2. Pamela Anderson

Pamela AndersonDe veganistische, wulpse blondine stond tot nu toe meer op de cover van Playboy dan wie dan ook. Het blad maakte haar dan ook wereldberoemd, want het zette de deur open voor haar rol als C.J. Parker in de hitserie Baywatch. Sindsdien kan ze teren op haar celebritystatus en doet ze actes de présence in allerlei televisieseries, films, reality shows en op feestjes.

3. Erika Eleniak

Erika EleniakNog voor Pamela Anderson het mooie weer kwam maken in haar rode badpak, was Erika Eleniak de knappe blondine van dienst. Haar rol als Shauni McClain had ze onder andere te danken aan haar verschijningen in het blootblad in 1989. Na enkele jaren ging het weer bergaf met haar carrière, onder andere door een eetstoornis. De laatste jaren maakte ze vooral tv-films, al had ze ook een gastrolletje in de hitserie Desperate Housewives.

4. Anna Nicole Smith

Anna Nicole SmithEen grote carrière heeft deze Playmate van het jaar 1993 nooit gehad, ook al omdat ze op 39-jarige leeftijd stierf na een overdosis pillen, in 2007. Na haar verschijning in evakostuum in het blootblad ging het wel even steil de hoogte in met haar carrière: ze verving supermodel Claudia Schiffer in een jeanscampagne voor het luxemerk Guess en ze verscheen op levensgrote posters voor het Zweedse merk H&M. Later speelde ze in verschillende films, joeg even een muziekcarrière na en ze kreeg haar eigen realityshow.

5. Lindsay Lohan

Lindsay LohanOp de cover van de komende januari-editie van Playboy staat Lindsay Lohan. Ze stapte zeer vroeg in de showbizz, al als driejarige draafde ze op in allerlei reclamespotjes. Later speelde ze in verschillende films hoofd- en bijrollen. Ze kwam echter vooral in het nieuws met haar rock-’n-roll levensstijl: ze zou voor duizenden dollars kleren gestolen hebben, werd gearresteerd wegens rijden onder invloed, werd betrapt met cocaïne in haar auto en ging uiteindelijk in rehab. Het is nu af te wachten of de shoot in Playboy haar slabakkende carrière uit het slop kan trekken.