Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Is het goed om nu deeltijds te gaan werken, of net niet?

’10 scenario’s die uw job kunnen redden’, stond er op 28 februari 2009 in dikke letters op de cover van Vacature. Ruim 2,5 jaar geleden, bij de vorige crisis, sloten werkgevers én werknemers bijna een verbond om zo veel mogelijk mensen aan boord te houden.

Het water stond vele bedrijven nog net iets hoger aan de lippen dan vandaag, al blijft ook nu de vrees voor zware ontslagrondes gewettigd. Vooral deeltijds werken bleek een geliefkoosd scenario om bedreigde banen te redden. Uit eigen onderzoek bleek toen dat zelfs een op twee werknemers tijdelijk deeltijds wou werken om de job van een collega te sparen. Met wat extra uren of dagen vrijaf kregen ze meteen ook wat meer tijd voor hun gezin en sociaal leven. Voor de werkgevers bracht de werktijdverkorting een serieuze besparing met zich mee.

Iedereen tevreden dus, of gaan we nu te kort door de bocht? Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij Randstad: “Iedereen moet zijn loopbaan invullen zoals hij zelf wil. Maar deeltijds werken betekent deeltijds verdienen, en dat kan niet elke werknemer zich permitteren. Vooral vrouwen werken nu deeltijds. Wanneer de echtgenoot genoeg verdient, zetten sommigen een stapje terug voor het gezin. Maar je kan altijd alleen vallen en alleenstaande vrouwen met kinderen die slechts deeltijds werken, riskeren in de armoede terecht te komen. Er zijn ook gevolgen op lange termijn voor je pensioen en je sociale zekerheid.”

“Ook als je bedrijf in slechte papieren zit, en het vraagt aan zijn werknemers om tijdelijk minder te werken, moet je zelf die afweging maken (de werkgever kan dit in principe niet verplichten, sdk). Bij Randstad boden we in het crisisjaar de mogelijkheid om halftijds of voltijds tijdskrediet op te nemen. Heel wat mensen zijn daar vrijwillig op ingegaan. Je merkt wel dat er solidariteit is: liever allemaal wat minder werken of tijdelijk een stukje loon inleveren, dan dat er een aantal mensen weggesnoeid worden. Nu, als je heel ambitieus bent en je wil hogerop klimmen, dan zou ik nu zeker niet deeltijds gaan werken. Het kan je promotiekansen dwarsbomen. Vooral vrouwen die deeltijds aan de slag gaan in België maken nadien nog moeilijk de omschakeling naar een voltijdse job. In de Scandinavische landen verloopt dit veel vlotter.”

Tot slot, zullen bedrijven met een dalende omzet in 2012 opnieuw aan hun werknemers vragen om minder te gaan werken? Denys: “Die kans bestaat, maar ook als werkgever betaal je altijd een prijs. Geen enkel bedrijf komt er ongeschonden uit. Bij ons kozen mensen vrijwillig om tijdskrediet op te nemen, daardoor verdwenen er cruciale schakels uit teams, wat voor extra druk zorgde bij de achterblijvers. Er zijn er ook die je liever niet ziet vertrekken, en er waren er die nooit meer terugkwamen omdat ze het tijdskrediet als hefboom gebruikten om hun carrière over een andere boeg te gooien.”

<< Terug naar de andere tips