Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De power-koppels: wie zijn ze?

Ze zijn getalenteerd, rijk, beroemd en bemind... De power-koppels zijn aan een opmars bezig. Het gezegde “eendracht maakt macht” klopt bij hen als een bus

Ze komen uit de mediasector, de modewereld, de politiek of de showbusiness en staan voor succes.

Rupert Murdoch & Wendi Deng


Dit koppel is al meer dan tien jaar getrouwd en heeft ondertussen een stevig imperium uitgebouwd in de mediawereld. Ze zijn beiden mediamagnaten: hij in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië, zij in China. Of hoe zowel het hart als de portefeuille geglobaliseerd worden.

Brad Pitt & Angelina Jolie

asset/30187


Hun onmiskenbare successen op het grote scherm, hun familiegeluk en hun talrijke acties voor het goede doel: aan de reputatie van Brangelina hoeft niet getwijfeld te worden.

David & Victoria Beckham

asset/30173


Hij is een balvirtuoos aan het einde van zijn carrière, zij een ex-zangeres die nu actief is in de modewereld. De Beckhams zijn vandaag ultragemediatiseerde iconen.

Nigella Lawson & Charles Saatchi


Misschien wat minder bekend, maar daarom niet minder invloedrijk: het koppel bestaande uit de ster van vele kookprogramma’s op de Britse buis en de Britse galerijhouder wiens enorme invloed in de wereld van de hedendaagse kunst geen uitleg meer behoeft.


Nicolas Sarkozy & Carla Bruni


Het was dé verrassing van 2008: het huwelijk tussen ex-model en zangeres met Italiaanse roots en de pas verkozen Franse president. Twee jaar later kwijt Carla zich nog steeds met verve van haar taak als first lady en lijkt zelfs soms meer in de spotlights te staan dan Nicolas. Althans in de boekjes.

Barack & Michelle Obama

asset/30188
Barack Obama, de eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten, is al meer dan twintig jaar onderweg met Michelle. Het hechte koppel is geliefd bij de kiezers en wordt bewierookt in de internationale pers. De first lady van de USA weet perfect haar mannetje te staan naast de Nobelprijswinnaar voor de Vrede.

En in België?

Laurette Onkelinx & Marc Uyttendaele


Het boegbeeld van de Franstalige socialisten, vice-premier en federaal minister is sinds 1998 getrouwd met deze advocaat en VUB-rechtenprofessor, die vaak in de media wordt gevraagd voor zijn commentaar op de politieke en gerechtelijke actualiteit. Momenteel is hij te zien op het proces “Marcel Habran II”. Hoewel ze vaak het onderwerp zijn op discussiefora op het internet, toch blijft dit koppel er een van machthebbers.

 

Walter Grootaers en Nicole Plas


De zanger van de Kreuners, TV-presentator en politicus Walter Grootaers vormt een koppel met Nicole Plas. Zij is directeur van de Belgische afdeling van Endemol, onder meer bekend van Big Brother.

 

Theo Dilissen en Lieve Verplancke


Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, zij is algemeen directeur van de Belgische afdeling van farmareus Bristol-Myers Squibb. Twee topmanagers onder één dak. Wie zou thuis de lakens uitdelen?