De carrière van topmodel Hannelore Knuts in 4 beelden

Het Hasseltse topmodel werd midden de jaren 90 ontdekt, en is nog steeds bij hetzelfde modellenbureau: Vision by Steff. Wat bereikte deze ster allemaal al?

Haute couture

Je kan geen top-haute-couture label bedenken of Hannelore heeft er wel voor op de catwalk gelopen. Van Prada tot Dolce & Gabbana, maar evengoed voor onze Belgische trots Dries Van Noten en Ann Demeulemeester. Bekijk hier enkele hoogtepunten:

Ultramegalore

In 2010 kreeg Knuts haar eigen tentoonstelling in het modemuseum van Hasselt. Op de affiche van Ultramegalore was het model volledig naakt te zien, wat ertoe leidde dat de posters in het straatbeeld werden aangepast om geen voorbijgangers te choqueren.

De expo, met beeldende kunst, mode, muziek en fotografie werd een succes en mocht meer dan 17.000 bezoekers verwelkomen. Onder andere Jean Paul Gaultier, Luc Tuymans en AF Vandervorst verleenden hun medewerking aan de tentoonstelling die de

God en klein pierke

Naar aanleiding van het één-programma God en klein pierke volgt reporter Martin Heylen een aantal publieke figuren, waaronder kardinaal Danneels, EU-president Herman Van Rompuy en ook Hannelore Knuts. Ze spreekt over haar toekomstplannen, kinderwens en avonturen als model.

Bekijk hier een fragment uit het programma.

Natural Beauty

Het Nederlandse kunstenaarsduo Lernert en Sander wilden testen hoe het eruit zou zien als je 365 lagen make-up op één dag zou aanbrengen. Hannelore werd het model van dienst, en kreeg uiteindelijk op negen uur tijd zeven flesjes foundation, twee flesjes oogcrème, drie lippenstiften, en twee flesjes blush opgesmeerd. Bekijk hieronder het resultaat: