De carrière van Louis Talpe in 5 video's

Naam: Louis Talpe

Geboorteplaats: Kortemark

Geboortedatum: 22 mei 1981

Burgerlijke staat: samen met Duitse actrice Alicia Endemann

Eind 2011 was de Nederlandse krant Algemeen Dagblad bijzonder enthousiast over onze Vlaamse trots Louis Talpe, die we allemaal kennen als Mega Tob. Met een ronkende titel als 'de Brad Pitt van de Benelux' kan niemand eronderuit: Talpe is hot. Maar waar kennen we hem allemaal van?

2006 – heden: Mega Mindy

De kinderserie uit de Studio 100-stal verovert de wereld: na Nederland en Wallonië is de serie nu ook op de Italiaanse schermen te zien. In de serie assisteert Mega Toby (Louis Talpe) de roze superheldin Mega Mindy (Free Souffriau) bij het in de lurven vatten van boeven en bedriegers. En het houdt niet op bij de serie. Drie bioscoopfilms vonden hun weg al naar het publiek, en het ziet het niet naar uit dat het daarbij blijft …

2008: Goesting

“Als we nu eens een kookprogramma met Vlaamse fictie combineren”, moeten ze aan de Reyerslaan gedacht hebben. Et voilà: het ‘culinaire fictieprogramma’ Goesting was geboren. Louis Talpe roert in de potten van restaurant Felixir als souschef Hannes Blondeel.

2009: Steracteur Sterartiest

Talpe is een man van vele talenten: naast acteren hij kan ook nog een stevig potje zingen. Hij trad drie keer aan in de één-talentenjacht Steracteur Sterartiest, waar hij ruim 2.100 euro inzamelde voor het goede doel To Walk Again.

2010: Sterren Op De Dansvloer

Blijkbaar kan Talpe nog beter dansen dan zingen, want in 2010 showde hij zijn beste moves in het vtm-programma Sterren Op De Dansvloer. Hij won de show nadat hij acteur Kevin Janssens overklaste in de finale.

2010: Daijobu

Een veel grauwere rol was voor Talpe weggelegd in de kortfilm Daijobu, waarin hij een Britse koelbloedige moordenaar neerzet. De kortfilm van 45 minuten werd geschreven en geregisseerd door het broederduo Francis en Davy Bosschem.