Bert De Graeve, de nieuwe Manager van het Jaar

asset/27868 Bert De Graeve werd op 6 januari door het zakenblad Trends uitgeroepen tot de nieuwe ‘Manager van het Jaar’. In 2002 verliet hij de VRT om financieel directeur te worden bij de staaltechnologiegroep Bekaert. In mei 2006 volgde hij er Julien De Wilde op als gedelegeerd bestuurder.

China-fan

Net als De Wilde legde hij de basis voor zijn verdere carrière bij Alcatel Bell. In de eerste helft van de jaren negentig leidde Bert De Graeve de heel belangrijke joint venture van Alcatel in Sjanghai. Zijn interesse voor China kan hij ook binnen Bekaert uitleven: “Ik ben altijd al een China-fan geweest. China is een schitterende omgeving, en voor Bekaert betekent het een beetje een hergeboorte.

Bekaert begon enkele jaren geleden zijn industriële aanwezigheid in België af te bouwen en koos resoluut voor een globale strategie met nadruk op China en Latijns-Amerika. “Ik maak vandaag de nuchtere vaststelling dat het lijstje met zaken waarin de Belgische industrie niet langer competitief is, steeds langer wordt. Ons land is te klein om géén keuzes te maken”, aldus de nieuwe Manager van het Jaar.

De 9 andere genomineerden

- Matthieu Boone (Lotus Bakeries)
- Herman Daems (BNP Paribas Fortis en GIMV),
- Jan Pieter De Nul (De Nul)
- Duco Sickinghe (Telenet)
- Johnny Thijs (De Post)
- Herman Van de Velde & Ignace Van Doorselaer (Van de Velde)
- Chris Van Doorslaer (Carta Mundi)
- Christian Van Thillo (De Persgroep)
- Urbain Vandeurzen (LMS)

Tekst: Erik Verreet