Accountmanager reclame

De Nederlandse vertaling van het woord accountmanager is letterlijk klantenmanager. In een reclamebureau is de opdrachtgever de klant. Binnen het bureau ben je als accountmanager verantwoordelijk voor de relatie tussen het bureau en de opdrachtgever. Je zorgt dus voor het contact met de klanten en voor de kwaliteit van de dienstverlening. Je bouwt een hechte relatie op met de opdrachtgever.

Accountmanager reclame

Jij moet de klant enthousiast maken voor de ideeën en campagnes van je bureau. Eerst ben je aanwezig bij de briefing van de klant die iets wilt communiceren. Jij stapt met die boodschap naar het creatieve team dat met een idee moet komen over de aanpak van de campagne. Vervolgens leg je het idee voor aan de klant. Als alles goed zit, kan het spelletje beginnen. Voor een stuk doe je ook uitvoerend werk: je moet ervoor zorgen dat een bepaalde advertentie in de krant staat, een radiospot loopt,… daar komt veel organisatie en coördinatie bij kijken. Je moet met verschillende groepen rekening houden, niet alleen intern, maar ook extern zoals de productiehuizen, drukkerijen,…

De verantwoordelijkheid van het hele gebeuren ligt bij jou. De klant staat centraal in dit hele proces. Verder ben je ook verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling, waarin een stuk financiële planning zit.

Taakomschrijving

-Binnen het reclamebureau ben je verantwoordelijk voor de relatie tussen het bureau en de opdrachtgever. Je zorgt dus voor het contact met de klanten en voor de kwaliteit van de dienstenverlening.
-Je bouwt een hechte relatie op met de opdrachtgever (de adverteerder).
-Je weet alles van dat bedrijf en je kent zijn doelstellingen.
-Je weet perfect welke rol het bureau daarbij kan spelen.
-Je moet immers de klant enthousiast maken voor de ideeën en campagnes van je bureau.
-Van begin tot aan het eindproduct ben je het aanspreekpunt en leid je het hele proces in goede banen.

Profiel

-Je bent een creatieve en dynamische persoon.
-Goede communicatieve vaardigheden zijn in deze functie van groot belang.
-Je kunt flexibel en zelfstandig werken.
-Je hebt een resultaatgerichte en commerciële instelling en een grote overtuigingskracht.