Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

9 jaar en nu al even briljant als Steve Jobs

Wie een iPhone heeft, kan vandaag al meer dan 150.000 programmaatjes downloaden. Elke dag komen er nieuwe apps bij, met dank aan enkele duizenden ontwikkelaars. Sommige van hen zijn zelfs erg jong: bijvoorbeeld de 14-jarige Pierce Freeman en de 9-jarige Lim Ding Wen. De opvolging van Steve Jobs lijkt verzekerd...

Pierce Freeman: 14 jaar

Het was het Amerikaanse zakenblad Forbes dat recent Pierce Freeman opspoorde, een iPhone-ontwikkelaar van amper veertien jaar oud. Meer dan 11.000 regels code worden gebruikt om zijn programmaatje CardShare te doen werken. De app laat gebruikers toe om digitale business cards, met zowel persoonlijke gegevens als informatie van Facebook en Twitter, uit te wisselen.

De jonge ontwikkelaar bokste de toepassing in zijn vrije tijd in mekaar, met behulp van softwarespecialisten op internet die vrijwillig een handje toestaken. Intussen legt de tiener de laatste hand aan zijn volgende app. Op zijn school wil Freeman een opleiding als iPhone app-ontwikkelaar opstarten. De stappen van de jongeman gaan overigens niet onopgemerkt voorbij. Bekende it-bedrijven en specialisten in iPhone apps willen hem inmiddels aanwerven.

Lim Ding Wen: 9 jaar

asset/29937

Maar het kan nog jonger. Zo is ontwikkelaar Lim Ding Wen uit Singapore amper negen jaar oud. Zijn gratis Doodle Kids app werd intussen al meer dan 150.000 maal gedownload uit de Apple Store. Het stelt je in staat om te tekenen met je vingers. Door te schudden met de iPhone kun je het scherm weer leeg maken. Lim maakte het oorspronkelijk voor zijn kleine zusjes, maar bood het uiteindelijk aan op de iPhone store.

De jongen werkt al sinds zijn tweede op de computer en kan programmeren in zes computertalen. Intussen legt de kleine Lim de hand aan een nieuw spel voor de iPhone; het sciencefiction game ‘Invader Wars’.

Apps ontwikkelen voor de iPhone zit bij Lim blijkbaar in de familie. Want ook de vader van de jongen programmeert programma’s voor de iPhone. Elke avond kijken ze de statistieken na om te kijken wie de meeste Apps aan de man heeft gebracht in de iPhone store. Het moet niet altijd een verhaaltje zijn voor het slapengaan.

Tekst: WV/IV

Lees ook:
- 4 handige verkooptrucs van Steve Jobs
- 7 iPhone-apps voor op kantoor
- Kan je je iPhone beter inruilen voor de smartphone van Google?