9 carrièrelessen van Homer Simpson

Homer Simpson maakt zich zelden druk op het werk. Hij is zeer creatief in het bedenken van manieren om niet al te hard te moeten werken. Hier zijn 9 beroemde spreuken van de man die jouw werkleven enorm kan verbeteren.

1. “Een vrouw en een nucleaire installatie zijn hetzelfde. Je moet gewoon de handleiding lezen en op de juiste knopjes drukken.”

Neem je werk niet te serieus, ook al werk je op een nucleaire installatie.

2. “Als het een moeilijke taak is, is het onbelangrijk.”

Steek niet te veel tijd in moeilijke projecten. Probeer plezier te beleven op en naast het werk met je collega’s.  Doe met hen een bierwedstrijd. Dit kan ook buiten de kantooruren.  Als je zin hebt om post-its op de rug van je collega’s te kleven, doe je dat gewoon.

3. “Het is niet omdat ik er niet om geef, dat ik het niet versta.”

Gebruik je vrouw of man om al je problemen op het werk te vertellen en negeer vervolgens hun advies.

4. “Ik denk dat Smithers me voor mijn motivatietechnieken heeft aangenomen. Iedereen zegt dat ze harder moeten werken als ik in de buurt ben.”

Je bent onvervangbaar. Zonder jou zou het bedrijf niet meer bestaan.

5. “Ik heb me altijd afgevraagd of er een god bestaat. Nu weet ik het zeker. Ik ben zelf God.”

De wereld draait om jou en niet om iemand anders. Doe overal waar je zin in hebt. Leg gerust je voeten op de vergadertafel als je daar aandrang toe voelt.

6. “Mensen kunnen je alles wijsmaken met cijfers. Dat weet 14% van de mensen.”

Je weet alles beter, laat dit ook merken en krop het niet op. Niet iedereen bezit deze gave. Mensen met cijfers weten vaak niet dat ze fout zijn. Besteed daarom ook niet teveel tijd om je gelijk toe te lichten.

7. “Ok kinderen, jullie hebben het geprobeerd maar zijn mislukt. De les die jullie moeten leren is om nooit meer iets te proberen.”

Innovatie is niet altijd beter. Soms moet je de dingen gewoon laten zoals ze zijn. Gebruik de gewone post en stop met e-mail.

8. “Opleiding is slecht voor je. Telkens je iets nieuw leert, gaat er oude kennis verloren. Onlangs volgde ik een wijncursus en vergat ik hoe ik moest rijden.”  

Wanneer je nog eens een opleiding volgt, vraag je de trainer en deelnemers om met je mee op café te gaan. Iedereen zal je enthousiast volgen.

9. “Als er iets fout gaat, is het de fout van een ander.”

Geef nooit toe dat je iets fout hebt gedaan. Het maakt de situatie alleen maar lastiger.

Meer van dit alles vind je op:
http://www.2spare.com/item_61333.aspx
http://www.angelfire.com/home/pearly/homer/homer-quotes1.html

Tekst: Philip Peeters, Knights21

Lees ook:
- 10 beroepen die gevaarlijk zijn voor je huwelijk
- Knelpuntberoep in Zimbabwe: beul
- De 5 rijkste showbizzsterren en hun salaris