7 november: neem je ouders eens mee naar het werk

LinkedIn roept iedereen op om op 7 november zijn of haar ouders een tweetal uurtjes mee te tronen naar de eigen werkplek op Bring In Your Parents Day. Volgens de sociaalnetwerksite zijn de banen immers zo geavanceerd tegenover enkele decennia geleden, dat veel babyboomers en generatie X'ers helemaal niet meer snappen waar hun kroost nu eigenlijk van negen tot vijf mee bezig is. Want wat houdt dat nu in godsnaam in, een social media manager of UX designer?

Om dat uit te leggen wil LinkedIn dat jongeren eens demonstreren aan hun ouders waar ze zich hele dagen mee bezig houden. Tijd om die generatiekloof te dichten, vinden ze.

Het initiatief ziet voordelen voor zowel werknemers, hun ouders als werkgevers. Kinderen kunnen eindelijk aan hun ouders tonen wat ze een hele dag uitspoken. Ouders kunnen hen tips geven vanuit hun jarenlange ervaring op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen zich tenslotte positioneren als een 'familievriendelijk' bedrijf, en meegenieten van de media-aandacht die de dag met zich meebrengt.

De organisatoren suggereren dat de ouders worden uitgenodigd om de laatste één à twee uur van de werkdag mee te maken, zodat de rest van de dag vrij normaal kan verlopen.

LinkedIn testte de dag al eens uit in hun kantoren in Dublin. Ze maakten er het volgende filmpje over: