6 sleutelmomenten uit de carrière van Eddy Wally

Nadat Eddy Wally dit weekend werd opgenomen in het ziekenhuis, zijn zijn optredens tot zeker eind mei afgelast. Vacature.com bekeek enkele onvergetelijke momenten uit zijn muzikale carrière.

Voordat Eddy Wally doorbreekt als charmezanger heeft hij al een heel parcours afgelegd. Zo begint hij als tienerjongen te werken in de textielfabriek van het SAS in Gent. Hij werkt er als wever van kostuumstoffen. Als hij trouwt laat hij de fabriek voor wat het is en trekt hij samen met zijn schoonmoeder langs de Vlaamse markten om lederwaren te verkopen. Als zijn schoonmoeder echter sterft, neemt hij samen met zijn vrouw het café en de winkel van zijn schoonouders over.

Zes sleutelmomenten

1965

Het jaar van de doorbraak. Gedurende acht werken staat Eddy Wally met het nummer ‘Chérie’ op 1 en verovert hij de Nederlandse markt. Nog geen twee jaar later stampt hij bovendien zijn langverwachte feestpaleis ‘Paris-Las Vegas’ uit de grond. Voor artiesten als Luc Appermont, Jo Leemans en zelf André Hazes betekent de feesttent het begin van een mooie carrière.

1973

Ook de USA valt voor de charmes van Eddy Wally. Samen met een cameraploeg van BRT (nu VRT) reist hij af naar de Verenigde Staten om er op te treden.

1979

En het blijft niet alleen bij de USA, want in ’79 mag hij ook de podia in USSR onveilig maken. Hij deelt er met niemand minder dan Elton John het podium.

1994

En nog meer landen vallen voor onze Vlaamse charmezanger Eddy Wally. Dat jaar is hij te gast in China om er op vraag van de Chinese televisie op te treden in een discotheek.

2005-2006

Naast tal van andere medailles en prijzen, krijgt Eddy Wally in 2005 het ereteken ‘Ridder in de Leopoldsorde’ opgespeld. Een jaar later wordt hij verzilverd met een standbeeld.

2007

Eddy Wally zet zich graag in voor het goede doel, zo blijkt nog maar eens in 2007. Dat jaar wordt hij gevraagd door de ‘Belgian and Dutch Club of Florida’ om in Miami op te treden. Enkele maanden later keert hij terug om samen met Sharon Stone en Nathalie Cole geld in te zamelen voor ‘Make a Wish Foundation’. Dat jaar viert hij bovendien zijn verjaardag met een groots optreden in een uitverkocht Sportpaleis

Eddy Wally zingt over zijn verleden als marktkramer

Foto: Joost De Bock, Imagedesk