Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Tijd om me bij te scholen?"

Beste Erik,


Noem het een Midlife crisis of gewoon zin om stilaan te veranderen, om uit te kijken naar een ander pad, een andere uitdaging of misschien gewoon iets dat meer met mijn persoonlijkheid overeenkomt.


Ik ben enkele weken geleden 35 jaar geworden en werk sinds 12 jaar met succes in de financiële sector. Ik heb altijd voldoende kans gekregen om bij te leren en kreeg over de jaren steeds meer en meer verantwoordelijkheid. Ik merk echter dat ik de laatst maanden begin stil te staan bij mijn toekomst waarbij ik overweeg om het over enkele jaren over een geheel andere boeg te gooien. Het is me allemaal nog niet helemaal duidelijk, ik begin eigenlijk nog maar een aantal mogelijkheden te overwegen waaronder de optie om terug te gaan studeren. Mijn vraag aan jou is dan ook op waar ik terecht kan voor informatie over opleidingen ? Ik zou immers graag eens wat grasduinen (bv op het internet) om links en rechts te gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden.


Bart


ANTWOORD


Beste Bart,


Misschien stel ik je gerust als ik zeg dat je in de “juiste” leeftijdsgroep zit om serieus stil te blijven staan bij jouw professionele toekomst. Blijkbaar is de periode van de leeftijdsgroep 35 – 45 jaar voor velen het ogenblijk waarop ze een balans maken van hetgeen achter hen ligt om zo te kijken wat er nog allemaal kan komen. Terug gaan studeren is zeker één van de mogelijkheden omdat in jouw leeftijdsgroep er meestal meer financiële ruimte is en de kinderen voldoende zelfstandig zijn en niet meer van ’s ochtends tot ’s avonds beroep moeten doen op hun ouders.


Dankzij het internet hebben we vandaag een gemakkelijke toegang tot een hele hoop informatie; ook de overheid heeft heel wat inspanningen geleverd om op een overzichtelijke manier het ruime aanbod aan naschoolse opleidingen op een overzichtelijke manier voor te stellen.


De website www.wordwatjewil.be bied je op een overzichtelijke wijze informatie over het aanbod van de door de Vlaamse overheid gesubsidieerde opleidings- en vormingsaanbieders. Of je kan beroep doen op de ruime database van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming op www.ond.vlaanderen.be. Onder de rubriek “leren”, vind je alle informatie over het volwassenenonderwijs en universiteiten in Vlaanderen en Brussel.


Veel succes met je nieuwe toekomst!


Erik Leenders


i.s.m. Itinera