"Ik ben 50+ en zoek een nieuwe uitdaging"

Beste Erik,

Sinds enige tijd ben ik terug aan het solliciteren gegaan. Mijn vrienden verklaren me voor gek. Ik ben 52 jaar en “…dan wil toch geen enkele werkgever je nog!”, terwijl ik er echt wel aan toe ben een andere baan op te zoeken. Vol goede moed begon ik aan de zoektocht. Ik heb door mijn jarenlange werkervaring erg veel geleerd en heb “goesting” om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Maar ik bots op een zeer negatief beeld ten opzichte van oudere werknemers. Ze zouden minder draagkracht hebben, trager beslissingen nemen, niet gemotiveerd zijn om opleiding te volgen, gebrek aan creativiteit hebben… kortom je bent ze liever kwijt dan rijk. Ik vraag me af hoe ik dat beeld kan ombuigen naar een positieve indruk en hoe ik dus mijn kwaliteiten kan uitspelen?

Walter

ANTWOORD

Beste Walter,

Het is inderdaad een goed idee om alle positieve argumenten goed in je hoofd te houden als je solliciteert.

Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat ervaren werknemers loyaler zijn en zorgen voor continuïteit binnen een bedrijf. Ze zijn minder wispelturig dan jonge werknemers, of met andere woorden, je kan er soms langer op bouwen.
Ook hebben ze een maturiteit die jongere werknemes vaak nog niet (kunnen) hebben. Dat kan zich uiten in meer geduld en relativeringsvermogen in stressvolle periodes of geduld in het omgaan met conflicten of klachten.
Als deze werknemers taken op zich kunnen nemen die aansluiten bij hun specifieke kwaliteiten en opgebouwde expertise, dan zijn dit meestal gedreven en erg gemotiveerde werknemers. Oudere werknemers winnen ook aan flexibiliteit, daar ze meer stabiliteit kennen in hun gezinsleven.

Een tegenargument dat vaak gebruikt wordt, is de loonkost die veel hoger ligt dan bij een beginnende werknemer. Overweeg op voorhand of je bereid bent een tegemoetkoming te doen op financieel vlak, maar vergeet niet je ervaring, die van onschatbare waarde is, duidelijk in de schaal te leggen!

Veel succes,

Erik Leenders,

Lees ook:

Vijftigplussers zijn onbetaalbaar

De inhoud van deze tekst heeft een louter informatief karakter. De lezer kan geen rechten ontlenen aan deze tekst.

i.s.m. Itinera