"Ik ben 44 en heb zin in een carrièreswitch"


 

Beste Erik,

 Ik werk al 22 jaar in de banksector als loketbediende en op zich vind ik dit wel een leuke bezigheid. Ik help graag mensen, heb toffe collega’s, ben goed in administratie en de vaste uren geven me de ruimte om in mijn vrije tijd ook met mijn hobby’s bezig te zijn. Sinds kort begin ik toch wat flair te missen in mijn werk. Ik ben nu 44 en ben heel erg gericht op het uiterlijke : zo hou ik ervan om steeds goed gekleed te zijn, zoek ik kleding en make-up met zorg uit en merk ik dat dit heel veel plezier geeft waardoor ik me beter in mijn vel voel. Ook van collega’s en vrienden krijg ik vaak positieve opmerkingen over mijn stijl. Enkele maanden geleden heb daarom ook een cursus gevolgd als kleurenconsulent. Ik voelde me helemaal thuis in een vrouwenwereld waar ik kon fantaseren over restyling, visagie, modiste, enz. Het geeft me zin om andere cursussen te volgen zodat ik me kan specialiseren.

 


Ik denk er daarom aan om een andere carrièrestap te zetten in de richting van mijn droom, maar vrees dat je deze beroepen enkel als zelfstandige kan uitvoeren en dat schrikt me af. Graag kreeg ik wat tips zodat ik mijn dromen kan realiseren.

 


Liliane

 


ANTWOORD


Beste Liliane,

 


Wat is er mooier dan te ontdekken dat schoonheid in je vingers zit? Het is nu volgens mij nog een kwestie van te kijken wat je ermee wil doen. Zoals je zelf reeds vernoemde, gebeurt het geven van kleur- en stijladvies inderdaad vaak in de zelfstandige sfeer. Daar dit je afschrikt, lijkt het me zinvol te zoeken naar werk waarin je jouw kennis en vaardigheden toch kan gebruiken in vast dienstverband. Misschien kan je op termijn toch nog als zelfstandige in bijberoep te starten. Ik breng je alvast op enkele ideeën. Als het gaat om “restylen” kan je denken aan het geven van kledingadvies bij gerenommeerde boetieks of bruidswinkels. Het cliënteel staat er vaak meer open voor advies dan bij de grote winkelketens.

 


Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat je jezelf meer toelegt op theater- en operahuizen of tv- en productiehuizen. In deze settings wordt immers vaak gewerkt met stylistes, grimeurs en schoonheidsspecialistes. Je zou ook contact kunnen opnemen met professionele kleurenadviseurs om te informeren naar werkmogelijkheden. Zo werkt het centrum IVBO te Antwerpen ( www.visagieschool.be) zeker met erkende stijl- en kleurenconsulenten. Ongetwijfeld hebben zij meer informatie over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

 


Als “stijl” jouw stijl is, dan hoop ik alvast dat dit je handelskenmerk kan worden.

 


Veel succes!
Erik Leenders,


 


I.s.m. Itinera