Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Veel ingenieursjobs, weinig kandidaten

Duizenden nieuwe jobs komen er de komende jaren bij in de sector van de hernieuwbare energie. Maar voldoende kandidaten vinden is een groot probleem. Dit jaar alleen al raken 2.500 ingenieursfuncties niet ingevuld, aldus uitzendspecialist USG Innotiv. Hoe komt dat?

Hernieuwbare energie, goed voor 7.000 jobs

De sector van de hernieuwbare energie is in België goed voor 3,5 miljard euro omzet. Volgens prognoses van Agoria, de federatie van de technologische industrie, is er in de sector van de hernieuwbare energie de komende vijf jaar een gemiddelde groei van 14%. De omzet zou dan oplopen tot 7,4 miljard euro.

Hoeveel jobs er bij komen kan Agoria niet exact zeggen, maar de federatie rekent op verschillende duizenden nieuwe jobs. Momenteel werken er volgens Agoria 7.000 mensen in de branche en telt ons land 115 bedrijven die componenten, producten en bijbehorende diensten leveren voor de productie van hernieuwbare energie. “Deze sector zit wereldwijd in de lift. Er zijn de ambitieuze klimaatdoelstellingen en vooral Europa neemt hier het voortouw. Onze bedrijven leven dan ook vooral van de export die in deze sector tot 95 procent oploopt”, zegt Christian Vanhuffel, general manager van Agoria.

Sexy imago bij jongeren?

Volgens Vanhuffel is er één probleem bij die forse groei: bedrijven hebben nood aan onder meer geschikt technisch personeel om het groeitempo te volgen. “Goed geschoold technisch personeel is nodig om zaken uit te vinden en te produceren. De uitstroom van technici en ingenieurs uit ons onderwijs moet dan ook hoger”, aldus de general manager. Pr-verantwoordelijke René Konings voegt daaraan toe: “Geschikt personeel vinden is in alle technologische sectoren moeilijk, ook in die van de hernieuwbare energie. Wat ons wel positief stemt, is dat deze jonge sector een aantrekkelijk, sexy imago heeft bij jongeren. Hierdoor rekenen we er wel op dat de aantrekkingskracht op ingenieurs en andere technische beroepen groter zal zijn.”

2.500 jobs raken niet ingevuld

Cijfers van uitzendspecialist USG Innotiv maken intussen pijnlijk duidelijk hoe groot de nood aan ingenieurs is: "Er zijn 4.500 vacatures en er studeren maar 2.000 ingenieurs af. Het tekort loopt dus op tot 2.500." USG Innotiv ondervroeg hiervoor 50 bedrijven en 1.000 ingenieurs en analyseerde nauwgezet het vacatureaanbod voor ingenieurs. 

3 op 4 bedrijven verwachten dat de schaarste nog groter wordt, maar minder dan 18% heeft een concreet plan om die schaarste op te vangen. Meer dan 60% anticipeert niet door op zoek te gaan naar goede medewerkers. 28% van de bedrijven is bereid toegevingen te doen op diploma en wil niet-ingenieurs opleiden. Niemand wil toegevingen doen op de ‘soft skills’: de persoonlijkheid van een ingenieur moet passen binnen de organisatie.

Tekst: Dominique Soenens - Foto: Carol E. Davis

Lees ook:
- Waarom zo weinig studenten ingenieur willen worden
- Hoeveel verdienen ingenieurs?
- Mensen hebben veel vertrouwen in ingenieurs