Te oud, geen ervaring, fout diploma: waar vind je werk als je geen witte raaf bent?

Hoe breed rekruteren bedrijven die fors aanwerven in 2010? Hebben starters, 50-plussers of sollicitanten met een zeer brede studieachtergrond in crisistijd écht minder kans om een baan te versieren dan de specialisten van deze wereld? We vroegen het aan 5 bedrijven die volop rekruteren.

 

1. Colruyt Group: 3.000 vacatures

Koen Demaesschalck, directeur mens en organisatie: “We kijken hier niet naar diploma’s, leeftijd, geslacht, religie of noem maar op. De mens achter het diploma is wat telt. Kijk naar mijn traject. Ikzelf ben licentiaat geschiedenis. Ik heb eerst vier maanden als arbeider gewerkt bij Colruyt, nadien negen jaar als milieucoördinator voor de hele groep. Daarvoor moest ik me intern onder andere in chemie en recht bijscholen. Nadien werkte ik onder meer als gerant in de verkoop. In ons directiecomité vind je mensen met heel uiteenlopende hogere diploma’s, tot zelfs zonder hoger diploma."

Lees de getuigenis: van vertaler-tolk tot werkvereenvoudiger

"Starters, vijftigplussers, mensen met een achtergrond in de humane of exacte wetenschappen: iedereen vertrekt met gelijke kansen bij ons. Drie zaken zijn cruciaal: de juiste vaardigheden, een goeie attitude en kennis. Je hebt uiteraard jobs als boekhouder of bouwkundig tekenaar, waarbij het kennisniveau veel specifieker is dan voor andere banen. Die achterstand kan je moeilijk inhalen door interne opleiding. Maar mits een voortraject in systeemontwerp intern kan bijvoorbeeld een licentiaat geschiedenis nadien perfect als ict’er aan de slag.”

 

2. Lokale en federale politie: 2.000 vacatures

asset/29713

Alain Goergen, directeur rekrutering en selectie: “De Belgische politie is een groot bedrijf dat 48.000 mensen tewerkstelt, waarvan er 10.000 een ondersteunende, administratieve functie en 38.000 een operationele functie bekleden. Als je inspecteur van politie wil worden, moet je minimum het diploma secundair onderwijs hebben. Als je commissaris wil worden, moet je minstens over een masterdiploma beschikken. Of dat dan een master filosofie, psychologie, geschiedenis of economie is, maakt niets uit. Ook vijftigplussers zijn bij ons van harte welkom, zelfs in de operationele diensten. De enige voorwaarde is dat ze slagen voor de selectieproeven.”

 

3. Familiehulp: 500 vacatures

Agnes Bode, algemeen directeur: “We hebben een diëtiste (bachelor/ A1-diploma) die als verzorgende werkt. Ze heeft bewust gekozen voor de combinatie arbeid-gezin. We hebben een regentate L.O. die een tijdje les heeft gegeven, maar nu al zes jaar als verzorgende werkt. En er is bijvoorbeeld iemand die eerst sociale wetenschappen en nadien een master in fotografie heeft afgewerkt."

"Stilaan vinden hoger opgeleiden hun weg naar de job van verzorgende. We bieden een vrij grote werkzekerheid, toch aardig meegenomen vandaag. Plus er zijn veel doorgroeimogelijkheden, we zijn een grote organisatie. Waar men start, is niet waar men moet eindigen. We hebben verzorgenden die zijn doorgegroeid naar het middenkader. Een verzorgende verdient gemiddeld 1.500 euro netto per maand, niet zo slecht toch?”

 

4. Securitas: 450 vacatures

asset/29714

Paul Schoolmeesters, communicatiemanager: “Af en toe solliciteren er mensen met een ‘moeilijk diploma’ bij ons. Ze zijn afgestudeerd als kunsthistoricus of filosoof en vinden niet direct de job van hun dromen. Ze starten dan als bewakingsagent, tot ze een baan gevonden hebben die bij hun diploma aansluit. Er zijn er ook die blijven en snel doorgroeien naar een leidinggevende functie.”

Om bewakingsagent te worden, hoef je geen enkel diploma te hebben. De wetgever heeft er indertijd voor gekozen om geen specifieke diplomaeisen te stellen voor bewakingsagenten. De bedrijven uit de private beveiligingssector zijn wel verplicht om de agenten die ze aanwerven een opleiding te laten volgen in een door het ministerie van Binnenlandse Zaken erkend centrum. Wij hebben onze eigen erkende opleiding."

Lees meer over de selectieprocedures van bewakingsagenten.

"De overgrote meerderheid van ons personeel, ongeveer 5.000 mensen, zijn bewakingsagenten. Daarnaast hebben we ook nog een aantal kaderleden in dienst. Voor hen stellen we wel diplomaeisen. Wat voor diploma dat dan moet zijn, hangt af van de functie waarvoor ze solliciteren.”

 

5. K.U.Leuven: 1.970 vacatures

Véronique Roedolf, directeur personeelsbeheer, rekrutering en loopbaanbeleid: “Voor bepaalde functies zoeken we inderdaad mensen met een specifiek diploma. Bij veel vacatures vermelden we uitdrukkelijk: ‘universitair diploma of gelijkwaardig door ervaring’. Zeker voor een job op managementniveau is ervaring vaak doorslaggevend."

Lees de getuigenis: "Ontslagen op mijn 53ste en meteen weer aan de slag"

"Als je net afgestudeerd bent, en je wil een richting uitgaan waarvoor je niet gestudeerd hebt, moet dat mogelijk zijn. Vaak kom je dan in een startfunctie terecht waarin je nog een hele loopbaan kunt uitbouwen. Zo kan je ook ervaring en kennis opdoen in de job zelf. Wie geschiedenis gestudeerd heeft en over organisatorische vaardigheden beschikt, komt altijd in aanmerking voor een meer algemene functie in de administratie of in een van onze bibliotheken. Of je nu een archeoloog, filosoof of historicus bent, om het even welk universitair diploma is een garantie dat je over een flink pak vaardigheden beschikt.”

 

Al ingeschreven voor Vacature Talentum?

Op 31 maart rolt Vacature de rode loper uit voor honderden werkzoekenden en meer dan 50 bedrijven met vacatures. Registreer je snel!

 

Reageer!

Kijken bedrijven verder dan het diploma? Wat is jouw ervaring?