Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Beroepsrenner en andere gekke VDAB-opleidingen

Wie werkt zoekt, zich wil omscholen of gewoon wil bijleren kan altijd terecht bij de VDAB voor allerhande opleidingen. En dat die vormingen wel erg uiteenlopend kunnen zijn, bewijst dit lijstje.

1. Beroepsrenner

De VDAB richt een twee jaar durende opleiding tot beroepsrenner in, met vakken als "kunnen lezen, begrijpen en uitvoeren van trainingsschema's" en "gebruik van een hartslagmeter". In het tweede jaar worden aspirant-coureurs zelfs onderwezen in het vak "doping".

Het is de bedoeling om gedurende twee jaar amateurwielrenners om te turnen tot echte profs die niet alleen sterke sportieve prestaties neerzetten, maar ook vlot met de media overweg kunnen.

De opleiding is gratis voor werkzoekenden, maar je moet wel een licentie kunnen voorleggen die uitgereikt werd door de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond.

2. Brand en brandbestrijding

Ambieer je een carrière als spuitgast? De VDAB zet je alvast op weg met de gratis webcursus "brand en brandbestrijding". De cursus belooft dat je na ongeveer 25 uur zelfstudie via internet verschillende soorten branden van elkaar kan onderscheiden, de mogelijke oorzaken van brand kent, de juiste blusmiddelen kan kiezen en de meest gangbare blustoestellen kent.

Uiteraard volstaat deze cursus niet om je aan te sluiten bij een brandweerkorps, al kan het wel een goede voorbereiding zijn.

3. Spelbediende

Je wil in ware James Bond-stijl het spel leiden aan de roulette- of pokertafels? Dan is de opleiding tot spelbediende - of croupier - jouw ding. Integere, sociale en aandachtige kandidaten die snel uit het hoofd kunnen rekenen en niet inzitten met avond- of weekendwerk kunnen zich op twee maanden tijd omscholen met deze cursus, gratis voor werkzoekenden.