6 supersterren met prestigieuze diploma's

Het leven is oneerlijk. Sommige celebs zijn gezegend met talent, prachtige looks, een pak geld, succes én een impressionant stel hersenen. Welke sterren hebben zoal prestigieuze diploma's op hun cv staan?

Die diploma's zijn niet van de minste, ze werden allemaal gehaald aan Ivy League-universiteiten, die de acht oudste en meest gerenommeerde onderwijsinstellingen van de VS bevat: Harvard, Brown, Princeton, Columbia, Yale, Pennsyvania, Cornell en Dartmouth College.

Natalie Portman (Harvard, 2003)

nathalieZe kreeg een Oscar voor haar fenomenale prestatie in Black Swan, maar kan daarnaast ook een diploma psychologie van Harvard om op haar schoorsteenmantel tentoon te stellen. Nadat Portman Queen Amidala vertolkte in 'Star Wars: The Phantom Menace' besloot ze te gaan studeren. Ze is niet alleen onderzoeksassistente in de psychologie, ze studeerde ook vier talen bovenop het Hebreeuws, haar moedertaal.

Recent vertrouwde ze de New York Post toe dat ze het wel ziet zitten om het witte doek achter zich te laten en zich te richten op een carrière als dierenarts of psycholoog. "Het kan mij niet schelen dat mijn universitaire studies mijn filmcarrière ruïneren. Ik wil liever slim dan een filmster zijn," verklaarde ze.

Meryl Streep (Yale, 1975)

merylEen echte wonderwoman! Meryl Streep is niet alleen een actrice die al 17 Oscarnominaties en drie beeldjes achter haar naam kreeg. Ze behaalde ook een Bachelor of Arts, een diploma dat ze haalde aan Vassar College. Later trok ze door naar Yale, waar ze een Master of Fine Arts haalde aan de Yale School of Drama.

 

 

David Duchovny (Priceton, 1982)

duchovnyDeze ster uit de X-files maakt tegenwoordig het mooie weer op televisie als seksverslaafde in de serie Californication. Duchovny bezit een Bachelor of Arts in Engelse literatuur van Princeton, een Master of Arts van Yale, en vatte daar zelfs een doctoraat aan, dat hij echter niet voltooide. Hij was een begaafde leerling, zijn gedichten wonnen zelfs een prijs van de American Society of Poets.

 

 

Emma Watson (Brown)

emmaHermelien uit de Harry Potter-reeks begon aan haar studies in de letteren aan de Brown-universiteit in 2009. Er werd gefluisterd dat een aantal klasgenoten haar filmverleden maar al te vaak in herinnering brachten ("3 punten voor Griffoendor!"). Even later nam Emma een break om haar studies met haar filmcarrière te combineren. Ze nam deel aan een uitwisselingsprogramma waarbij ze een jaar aan Oxford studeerde. Volgend jaar keert ze terug naar Brown.

 

 

Edward Norton (Yale, 1991)

edwardDe acteur uit 'Fight Club' volgde op hetzelfde moment lessen aan Yale als Paul Giametti en Ron Livingston. Norton is ook sportief aangelegd: hij maakte er deel uit van het roeiteam. Hij behaalde een Bachelor of Arts in Geschiedenis en ging werken in Japan voor hij begon te acteren en twee Oscarnominaties op de conto mocht schrijven.

 

 

Maggie Gyllenhaal (Columbia, 1999)

maggieDe zus van Jake Gyllenhaal komt uit een artistieke familie: vader is regisseur en moeder verdient haar brood als scenariste. Een carrière in de filmindstrie was dus "meant to be". Dat hield Maggie niet tegen om literatuur en Oosterse religie te gaan studeren aan het New-Yorkse Columbia. Nadat ze haar diploma behaalde verhuisde ze naar Londen om te gaan studeren aan de Royal Academy of Dramatic Art.